1999 depremlerinden sonra merkezde Fevzi Çakmak Mahallesi, Kalıcı Konutlar'da ise bir çok bölgede yapılan kalıcı işyerleri neredeyse 14 yıldır ölü yatırım olarak bekliyor. Şehir merkezine uzaklığı nedeniyle hak sahipleri tarafından rağbet görmeyen işyerlerinin uzun yıllar sonra değerlendirilmesi için harekete geçen devlet, kullanılmayan işyerlerinin özel idareye devrine karar vermişti. Bu doğrultuda bin 60 adet kalıcı işyeri İl Özel İdaresi’ne devredildi ancak sonuç değişmedi. Bir çok kurum tarafından kullanılmak istenen işyerleri, Özel İdare ayağında tıkanıyor. İl Genel Meclisi Toplantıları'nda gündeme gelen tahsis taleplerinin bir çoğu çeşitli gerekçelerle geri çevriliyor. Geçtiğimiz aylarda Türk Hava Kurumu ve Düzce Üniversitesi arasında büyük çekişmeye neden olan işyerlerinin THK'ya verilmesi kararı alan İGM, üniversitenin talebine hala kulak vermiyor. Yine Düzce Belediyesi'nin de bazı birimlerini kalıcı işyelerine taşıyarak daha rahat hizmet vermek istediği bilinirken yine bu talebe de olumsuz yanıt verildiği öğrenildi.

KAŞIKOĞLU'NUN ONAYINDAN GEÇTİKTEN SONRA...

Düzce'de yatırımlar konusunda söz sahibi idari kurumlardan olan İl Özel İdaresi'nin siyasi faktörler nedeniyle kalıcı işyerleri başta olmak üzere bir çok yatırım için AK Parti İl Yönetimi'nin kararları doğrultusunda hareket ettiği iddiaları gündemde... Çoğunluğu AK Partili üyelerin oluşturduğu Düzce İl Genel Meclisi'nde bir çok kararın kabul ya da reddedilmeden önce ilk olarak AK Parti İl Teşkilatıyla toplantı yapıldığı, İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun onayından geçtikten sonra meclisten geçtiği iddiaları kulislerde konuşuluyor. İddialara göre; iktidar partisi temsilcileri olarak Düzce'ye gelen ödeneğin nasıl kullanılacağı ve kalıcı işyerleri gibi çürümeye terkedilen yatırımların ne amaçla değerlendirileceği hususlarında son kararı veren ve bunu İGM'de onaylatan AK Parti İl Yönetimi, son olarak belediye ve üniversitesinin iş merkezlerinden yer talebine engel oldu. Uzun süredir İl Genel Meclisi'nden ihtiyaç nedeniyle yer talep eden bu iki kurumun AK Parti kanadında yaşanan pürüz nedeniyle isteklerinin geri çevrildiği öğrenilirken AK Partili bir belediye olan Düzce Belediyesi'nin işyeri talebine neden olumsuz yanıt verildiği ise kafaları karıştırdı.

ATAMA KRİZİ DE SONUÇLANAMADI

Öte yandan Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker'in vekaleten yürüttüğü İl Özel İdaresi Genel Sekreketliği'ne yine AK Parti içinde yaşanan çekişme nedeniyle uzun süredir atama yapılamıyor. AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Milletvekilleri Fevai Arslan ile Osman Çakır'ın onayladığı isme Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın karşı çıkması ile başlayan süreç atama krizi hala sonuçlanamadı. Genel sekreterliğin vekaleten yürütülmesi nedeniyle işlerin yavaş ilerlediği eleştirileri yapılırken yine bu noktada da AK Parti'de uzun süredir uzlaşı sağlanması bekleniyor.

Bir tarafta yıllardır atıl vaziyetteki milyonluk yatırım olan iş merkezlerinin hala değerlendirilmemesi, diğer tarafta ise önemli bir makam olan genel sekreterlik koltuğunun aylardır boş durması... Ortak çözüm sağlayacak mercii ise görünüşe göre AK Parti...

Haber: C. ÜSTÜNER