Ak Parti Milletvekili Yaşar Yakış’ın TBMM Üstün Hizmet Ödülü adaylığını reddetmesi, kendisini aday gösteren İl Genel Meclisi’nde soğuk duş etkisi yaptı. Yakış’ın adaylığı reddetmesinin ardından Üstün Hizmet Ödülü için  yeni bir aday gösterilmesinin söz konusu olup olmadığı da kesinlik kazanmadı.

Yakış’ın kamu görevlilerinin görev süreleri içinde kamu gücünü kullanırken bu çeşit ödüllere aday gösterilmesinin etik olmadığı yönündeki gerekçesinin, aday gösterme  işleminin bir kriter doğrultusunda yapılmadığına işaret ettiği değerlendirmelerine neden oluyor.

Bilindiği gibi, Yakış’ın adaylığa Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in önerdiği, tamamı Ak Parti’li olan İl Genel Meclisi’nin de bu öneri doğrultusunda karar aldığı ifade edilmişti. Başka bir deyişle öneren, aday kararı alan ve aday gösterilen aynı partiden...

Siyaset üstü bir kurum olan Türkiye Büyük Millet Meclisi ödülü’nün adaylık sürecinin tamamının, Ak Parti mensuplarının düşünceleri doğrultusunda gerçekleşmesinin yanlış olduğu, siyaset dışında bulunan ve Düzce’ye emeği geçen kişi ve sivil toplum temsilcilerinin  neden aday gösterilmediği konusu da eleştirilerin odağını oluşturuyor.