Atıl vaziyette duran kalıcı işyerlerinin değerlendirilmesinde gerekli özenin gösterilmediği yönünde gerek Düzce Milletvekili gerekse Düzce Üniversitesi tarafından hedef gösterilen İl Genel Meclisi'ne savunma, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’ndan geldi.


AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu kalıcı konutlarda bulunan iş yerleriyle ilgili basında yer alan haberlerle ve Düzce Milletvekili Osman Çakır’ın konuyla ilgili açıklamalarına dair parti binasında basın toplantısı yaptı. Kaşıkoğlu’nun basın toplantısında İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut ve İl Genel Meclisi Üyesi Fatih Turan da hazır bulundu ancak konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.
Kaşıkoğlu, bu konuda basında bilgi kirliliği oluşturulduğunu savunurken, Düzce Üniversitesi'nin yaptığı basın açıklaması ile siyasileri ve bürokrasileri günah keçisi yaptığını iddia etti.


SİYASETİ GÜNAH KEÇİSİ YAPTI


İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Düzce Üniversitesi tarafından basında çıkan, "İş yerleri bize teslim edilmedi" şeklindeki cevabi anlamda haberler maalesef kamuoyunun durumu yanlış değerlendirmesine sebep olacağını düşündüklerini belirterek; iş yerlerinin üniversitenin kendisine teslimini istediği yaklaşık 272 adet iş yeri vardı. Bu isteğe cevaben İl Genel Meclisi 1 ay gibi bir süre sonra iş yerlerini 25 yıllığına bedelsiz olarak Düzce Üniversitesi'ne tahsisini gerçekleştirmiştir. İş yerlerinin tahsisi resmi yazıyla belirtilmesine rağmen buna ilişkin hiçbir şekilde harekete geçilmemiş, ödenek aktarılması sağlanmamış, binaların tadilatı hizmeti sokulması adına sürekli kaynak yetersizliğinden bahsederek bunları devir alma noktasında aceleci davranmadıkları görülmüştür. Konu takipsizlikten dolayı bu aşamada kalmıştır. Gerekli tadilatın ihtiyacın giderilmesi için gereken kaynağın olmadığı bilgisi kamuoyunu, siyaseti ve bürokrasiyi adeta günah keçisi yapmıştır." dedi.


İGM ÜZERİNE DÜŞENİ ZAMANINDA YAPTI


Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi adına Kaşıkoğlu, üniversitenin “Yeri bize teslim etmediler” şeklindeki açıklamasının doğruyu yansıtmadığını vurguladı.


Kaşıkoğlu, "İl Genel Meclisi üzerine düşen görevi vaktiyle en layık şekilde yapmış. Hiçbir bedel almaksızın üniversitemizin gelişmesi için belki de özel idareye kaynak oluşturabilecek daha fazla yol yapımı, daha fazla hizmet verilmesi konusunda kullanılacak bu imkânları sırf üniversitemizin kalkınması için bedelsiz olarak tahsisini yapmıştır" ifadelerini kullandı.


MİLLETVEKİLİMİZ SON DERECE YANLIŞ AÇIKLAMALAR YAPTI


İl Başkanı Kaşıkoğlu, Türk Hava Kurumu Üniversitesi için milletvekillerinin son derece yanlış, son derece isabetsiz açıklamalar yaptığını ve bunun parti olarak herkesi üzdüğünü aktardı. “İGM'nin 21 üyesinden 18'i AK Parti üyesinden oluşuyor.” diyen Kaşıkoğlu bu konuda açıklama yapan Milletvekili Osman Çakır'ı biraz daha sorumlu davranmaya davet etti. Çakır’ın daha önce basında yer alan, "Bizimkiler de ıspanaktan yağ çıkarma derdindeler" ve "Millet Sakarya'da hemen alın derken bizimkiler Kredi Yurtlar Kurumu'na kiraya verdiler" gibi ifadelerinin “Hiçbir geçerliliği yok” diyen Kaşıkoğlu, milletvekillerinin bu konudaki görüşlerini havada kalan açıklamalar olarak nitelendirdi.


“Türk Hava Kurumu ile ilgili durumun bize sorulmuş olsaydı halen devam ettiğini söylerdik” diyen Kaşıkoğlu, 2015-2016 eğitim yılına Türk Hava Kurumu'nun öğrenci alacak şekilde buraya bir yüksek okul ve kolej yapma fikrinin halen sürdüğünü söyledi. Kaşıkoğlu, Düzce tüm Türkiye'de şuanda yurt imkanları konusunda toplam öğrenci sayısının 3'te bir kapasitesinde öğrenci barındırabilecek 1. il olduğunu belirtti. AK Parti İl Başkanı, her fırsatta Düzce'nin başka illerle kıyaslamasını Düzce Milletvekiline yakışan ifadeler olmadığını dile getirdi.

 

Haber: S. Kaşkır