İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu ve İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Lokum bugün parti binasında bir basın açıklaması ile Türk Tabipler Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’nin başından ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ kelimelerinin kaldırılmasının gündeme gelmesine tepki gösterdi.

“Bizim milli kimliğimizden ve Türk Milletinden vazgeçmemizi asla kimse beklemesin”
Milli Birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyulan günlerden geçtiğimizi kaydeden Katırcıoğlu şöyle konuştu:

Ancak bazı konular Türk Milleti ve Türk ismi üzerinden jenerasyon yapılarak Türk Halkı üzerinde, Türk Milleti üzerinde farklı bir takım planlar yapılmaya çalışıldığını görmekteyiz. Bundan bir süre önce Türk demiyorum, Kürt demiyorum, tek millet diyorum dediler. Bu birilerini memnun etmek için Türk Milletinin adından vazgeçmekten başka bir şey değildir. Bu ülkede tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediler ancak, bu tekin ne olduğunu telaffuz etmekte bugüne kadar zorlandılar. Tek bayrak mı yoksa Türk bayrağı mı? Tek millet mi, yoksa Türk Milleti mi? Bu ülke Tekiye mi yoksa Türkiye mi? Bunların açık ve net olarak söylenmesi gerekiyor. Bizim mensup olduğumuz millet, aziz ve yüce Türk Milletidir. Bizim milli kimliğimizden ve Türk Milletinden vazgeçmemizi asla kimse beklemesin. 1915 yılında Çanakkale Savaşlarının devam ettiği günlerde bir İngiliz Subayının hatıralarında şöyle yazıyor: ‘Elimizdeki silahların elimizdeki asker sayısının çok üstünde olmasına rağmen biz Türklerle baş edemedik. Dağlar Türk doğuruyor.’”

“Türk isminin çıkarılmasına kimsenin gücü yetmez, kimsenin de haddine değildir”
“Bizim Türklüğümüzden, Türk milletinden asla vazgeçmeyeceğimizi, bu konu üzerinde birilerinin ince hesap yapmasına da asla izin vermeyeceğimizi açıkça beyan etmek istiyorum” diyen Katırcıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Son günlerde Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye Tabipler Birliği üzerinde bir takım spekülasyonların yapıldığını, bir takım dejenerasyon oyunlarının oynandığını görmekteyiz. Türkiye Barolar Birliği bütün baroların katılımıyla sayal bir düzenlemeyle 1969 yılında kurulmuş resmi bir kurumdur. Bu kurumdan Türk isminin çıkarılmasına kimsenin gücü yetmez, kimsenin de haddine değildir.”

“Bu girişimin bir an önce durdurulması elzem bir vatan görevidir”
İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Lokum ise şunları kaydetti:

“Türkiye Barolar Birliği'nin önündeki 'Türkiye' ibaresinin kaldırılması ve illerde farklı baro oluşumların önünün açılması halinde, bölünmüş, parçalanmış, etnik kimliklere ve inançlara dayalı baroların ortaya çıkması mümkün olacaktır. Türkiye Barolar Birliği'ni ve savunma örgütlerini itibarsızlaştıracak bu girişimden hukukun ve hukuk devletinin büyük zarar görmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle savunma örgütünün tüm ülkeye aidiyetini anlatan Türkiye sözcüğünün kaldırılmasına ilişkin girişimin bir an önce durdurulması elzem bir vatan görevidir.”

“Kimin Türk ve Türkiye adını kullanmaya layık olduğunu takdir etmek Türk Halkının elindedir”
Bizler İYİ Parti olarak parlamenter demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve kuvvetler ayrılığını savunuyoruz ve sonuna kadar da savunacağız. Türkiye Barolar Birliği’ne yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Türkiye Barolar Birliği’nin yok edilerek Türkiye’de baroların dernekleştirilmesi projesine şiddetle itiraz ediyoruz. Eğer bu şekilde bir değişiklik olursa biliyoruz ki Türkiye’de avukatlık sistemi darmadağın olacak, dernekleşecek. Bundan en fazla istifade eden de PKK, FETÖ gibi terör örgütleri olacak. Ülkemizin birçok yerinde şu anki baroların yerini alacak derneklerle Türkiye içinde ortaya inanılmaz kötü sonuçlar çıkacak. ‘Türk’ isminden rahatsız olunmasını anlayamıyoruz. Açıklamada Türkiye adını kullanmaya layık olmayanlar’ denmektedir. Kimin Türk ve Türkiye adını kullanmaya layık olduğunu takdir etmek Türk Halkının elindedir. Türk Halkı da bu ismi Türkiye Barolar Birliği’ne layık görmüştür. Türkiye Barolar Birliği’ni vermiş olduğu yargı mücadelesine de sonuna kadar destek olacağız.”

“Meclis elinizde, daha ne bekliyorsunuz?”
Son günlerde artan çocuk ve kadın tecavüzlerin dem vuran Lokum, hükümete şu sözlerle seslendi:

“Güç elinizde, milletvekilleri elinizde, sizinle birlikte olamayan fakat bu konuda tüm partilerin de destek vereceği kesin ve nettir. Dana ne bekliyorsunuz? Bunları engellemek için idam mı getireceksiniz, artık ağırlaştırılmış müebbet mi yapacaksınız? Ne yapacaksanız tüm Türkiye Halkı arkanızda. Yeter ki bu işi durdurun! Daha bu durumu bitirmeniz için kaç çocuğumuza tecavüz edilmesi, kaç genç kızımızın sokakta tecavüz edilerek öldürülmesi, yakılması gerekiyor. Özgecan Arslan olayını yaşadık, gördük. O zaman Türkiye’de neler olduğunu gördük. Hala bir adım atılmış değil. Bunu bir partili olarak değil de bir baba olarak söylüyorum. Meclis elinizde, daha ne bekliyorsunuz?

“‘Bıçak kemiğe dayandı’”
Ben bir avukat olarak şöyle sesleniyorum, biz avukatlar herkesin savunma hakkının var olduğuna inanıyoruz ama bir baba olarak bu insanların artık ülkemizden ve toplumdan, dünyadan dışlanmasını talep ediyoruz. Çünkü hükümetimizin dediği gibi ‘Bıçak kemiğe dayandı’. Artık bu konuda bıçak kemiği deldi geçti. Türk Halkına söz veriyoruz. Biz hükümet olduğumuzda bunlarla ilgili en ağır olabilecek, hukukun bize izin verdiği en ağır cezaları vereceğiz.”

Haber: Ö. YILMAZ