CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve parti üyeleri bugün Düzce’yi ziyaret etti. 'Cumhurbaşkanlığı Aday Tanıtımı' için öncelikle il binasında basın toplantısı düzenleyen Tanrıkulu, daha sonra sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek Çatı Adayı Ekmelettin İhsanoğlu’na destek istedi.

İlk önce parti binasında bir araya geldiği partililere ve Düzcelilere genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı adayları Ekmelettin İhsanoğlu’nun selamlarını ileten Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’nin büyük bir kutuplaşma içine girdiğini söyledi ve Recep Tayyip Erdoğan’a işaret etti.


Toplumu Kutuplaştırdı


Tanrukulu, “ Erdoğan, dili siyaseti ile bu toplumu kutuplaştırdı. 10 Ağustos’ta herkesin üzerine büyük bir görev düşüyor. Hırsızlığı rüşveti güvenlik güçlerini baskı yaparak bastıran bir adayın karşısında temizliği ve bütünlüğü temsil eden bir aday var. 10 ağustos Türkiye’nin bütünleşmeden mi yoksa ayrışmadan mı yana olduğunu gösterecek.” dedi.


Sandıkta Kırmızı Kart Gösterin


Recep Tayyip Erdoğan’ı sevenlere de seslenen Tanrıkulu, sözlerine şu şeklide devam etti:


“ iyi niyetli bir bağlılık sağlamış olabilirsiniz . ancak Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyorsanız oy vermeyin. Bir kez kendini gözden geçirsin. Kendisine oy vermeyenleri nefret eder duruma getirdi. Bugüne kadar hiçbir siyasetinin yapmadığını yaparak mezhep üzerinden siyaset yapıyor. Bu ülkeyi ayrıştırıyor. 17 aralık ve 25 aralığı unutmayacağız. Kendisine yönelik soruşturmayı önlemek adına yargıyı darmadağın etti. bu resmen tek adam diktatörlüğü!’ bu yüzden sandıkta kırmızı kart göstersinler”


Kadın kahkahasından rahatsız olmayan bir….


Ardından sözü parti üyeleri aldı. Parti Meclis Üyesi Saniye Nazik Işık neden İhsanoğlu’na destek verilmesi gerektiğini anlattı.

 

Işık, “Cumhurbaşkanlığı görevini en güzel şekilde yerine getirecek bir adayı içimizden çıkarabilirdik. Ancak o içimizden değil, ilkelerimize uygun bir aday seçtik. Atatürk’e cumhuriyete, ilkelerine sonuna kadar sahip çıkacağını beyan eden biri. Ülkesini düşünen yanan Ortadoğu’ya bir parça merhem sürebilecek bir aday gösterdik. Çok iyi bir uluslararası tecrübeye sahip. O birikimiyle hepimizin cumhurbaşkanı olmayı başarabilecek. Kadınların kahkahasından rahatsız olunmadığı bir ülkeden vazgeçilmemesi için ülkenin birinci turda İhsanoğlu’nu seçmesi önemli. Bizim paramız pulumuz yok emektarlarımız var. Düzce yüzde 60 hedefini geçmeli.” şeklinde konuştu.

 

işiniz zor Düzce tarikatların yaygın olduğu bir yer


Parti Meclis üyelerinden Berrin Gürçay Dilekçi ise düzce için köyü bir yerel seçim geçirdiklerini ifade etti ve bunun muhafazalar yapısından kaynaklandığını dile getirdi. Türkiye’nin geleceğinin oylanacağını ifade eden Dilekçi, İhsanoğlu’nun dindar kısmını halka iyi anlatılması gerektiğini belirtti.

 

Dilekçi, “ Düzce’de işiniz zor. Muhafazakar ve tarikatların merkezi bir yer. İşinizin zor olduğunu biliyorum. Burada Türkiye’nin geleceği oylanacak. Nünün aydın kesimler idrak ediyor. burada Tayyib’in ülkeyi karpuz gibi ayırdığı bir kesimi var. Onları ikna etmek zor. Olgun seçkin kültürlü bir bilim adamı. En önemlisi parlamenter sitemi koruyacak. Diğeri padişahlık sistemini esas alıyor. Resmen İslam devleti kurmak için gelen biri. Bizim adayımız Dindar ama dinci değil. Bunu halka iyi anlatmalıyız. Bunu iyi işleyebilirsek artımız olacak. Bu noktaları çok iyi ön plana çıkarmalıyız. “ diye konuştu.

 

Parti teşkilatının ardından Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, DESOB, KESK Sendikası, Muhasebeciler Odası, Kamyon, Tır ve Taşımacılar Kooperatifi ile mimarlar odasında ziyarette bulunarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmelettin İhsanoğlu’na destek istedi.