Türkiye, 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu için sandığa gidecek. AK Parti, sistemi "3i" olarak belirlediği "İstikrar, istiklal, istikbal" formülü ile sahada halka anlatmaya başladı. İktidar partisinin, Anayasa Değişikliği Teklifi için mecliste ortak bir çalışma yürüttüğü MHP'nin Lideri Devlet Bahçeli'nin de referandum oylarını "evet" olarak açıklaması gözlerin son seçimdeki iki partinin oylarına çevrilmesine neden oldu. 

1 Kasım'da yüzde 79.2 oy çıktı 
Son günlerde Düzce'deki AK Partili siyasilerden gelen "Düzce'de rekor kırılacak! Sandıklardan yüzde 80'in üzerinde 'evet' çıkacak" söylemlerinin 1 Kasım Seçimleri'ndeki iki partinin oylarıyla parallelik göstermesi dikkat çekti. 1 Kasım Seçimleri'nde AK Parti, yüzde 70.8 oyla Düzce'de tulum çıkarırken, bir önceki seçime göre düşüş yaşayan MHP'nin oyları ise yüzde 8.4 oldu. Son seçimlerde Düzce'deki oyların yaklaşık yüzde 80’ini alan iki parti, şimdi referandumda rekora imza atmayı hedefliyor. 

Hedef yüzde 80'i de aşmak!
Hayır diyenleri ikna etmek ve kararsızların oyunu da "evet"e döndürmek için 16 Nisan'a kadar sıkılmadık el bırakmayacaklarını açıklayan AK Parti ile "evet" paydasında buluştuğu MHP, Düzce'de yüzde 80’inin üzerinde oy alınacağına kesin gözüyle bakıyor. Eğer ön görüleri sandıkta tasdiklenirse Düzce, 16 Nisan referandumunda rekor kırılan iller arasına girecek.

Rekor beklenen diğer iller
Öte yandan AK Parti ve MHP'nin 1 Kasım Seçimleri'nde aldığı oy oranlarının toplamına bakıldığında rekor kırılacağı tahmin edilen diğer illerin 81.3 ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memkeleti Rize, yüzde 90.7 ile Çankırı, yüzde 94.4 oy oranıyla Bayburt ile yüzde 91.3 ile Gümüşhane olması bekleniyor