Akçakoca’da Bahaettin Güçlü Ortaokulu Bilim Evinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve eşi Nilay Koyuncu Yemenici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer, İYİ Parti- CHP Belediye Başkan Adayı Fikret Albayrak, okul ve daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programda açılış konuşmasını Bahaettin Güçlü Ortaokulu Müdürü Rıdvan Şahin gerçekleştirdi. Okul Müdürü Rıdvan Şahin’in yaptığı konuşma sonrası Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici kürsüye davet edildi.



Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici gerçekleştirdiği konuşmasında şu sözlere yer verdi “Tüm çaba ve gayretlerimiz çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamaktan ibarettir. Çocuklarımızın iyi ve erdemli bireyler olarak yetişip ülkemize faydalı hizmetler de bulunmalarını sağlamak adına mücadele ediyoruz. Asıl gerekli olan insana yatırım yapmaktır. Önemli olan geleceğe yatırım yapmak ve geleceği inşa etmektir. Bundan sonra çocuklarımız Bilim evinde hayatın kaynağı suyu, bir diğerinde ise astronomiyi gözlemleyerek öğrenecek. Günlük yaşantımızda farkında olmadığımız bilimin neleri şekillendirdiğini bu tür kurulan ve oluşturan yerlerde çocuklarımız yaşayarak öğrenecek. Bilim evleri ve merkezleri, gençlerimize ve çocuklarımıza bilim ve teknoloji ile ilgili birçok deney ünitesi sunarak farklı bir deneyim kazandıracaktır” dedi.



Başkan Yemenici’nin konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk de öncelikle Bilim Evi’nin hayırlı uğurlu olmasını diledi ve sözlerine şu cümlelerle devam etti “Geleceğimizin Türkiye’sini emanet edeceğimiz sevgili yavrularımızın daha donanımlı, daha bilgili, çağı daha yakından okuyabilen, tanıyabilen, yaşayabilen gençlerimizin yetişmesine önemli bir zemin ve önemli bir katkıda bulanacağına inancımız tamdır” ifadesine yer verdi.



Gerçekleşen konuşmaların ardından Bilim Evinin açılış kurdelesini Ak Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile İYİ Parti -CHP Belediye Başkan Adayı Fikret Albayrak beraber kesti. Ardından bilim çalışmalarını içeren öğretici tüm üniteler tek tek gezildi.


Haber: S.AYAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ