Yerel seçim yaklaşırken, Düzce’de partilerin özellikle üstünde durduğu bir mahalle var: Ağa Mahallesi… Alt yapı, kanalizasyon, kaçak yapı gibi birçok sorunla mücadele eden Ağa Mahallesi için belediye başkan adaylarının vaadi çok…

 

 

AK Parti’nin üçüncü seçim bürosu açılışı için gittiğimiz mahallede partiler arasındaki rekabet de göze çarpıyor… MHP cephesinde 2009 yılında Ömer Küçük’e seçimi kıl payı kaybetmesine neden olan mahalle olarak gösterilen Ağa Mahallesi’nde seçim atmosferi yüksek… Bir yanda MHP bayrakları diğer tarafta AK Parti bayrakları dalgalanıyor…

İşini sıkı tutan AK Parti bugün mahallede iki seçim bürosunun birden açılışını yaptı. Keleş’e yoğun bir ilginin göze çarptığı seçim bürosu açılışında, Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, sandalye üzerinden Ağa Mahallesi halkına seslenerek desteklerinden ötürü teşekkür etti.

 



Zaman zaman “Baştacısın” sloganları ile sözü kesilen Keleş, hedefinin Ağa Mahallesi'nde yüzde 100 destek almak olduğunu belirtti.

Ağa Mahallesi’ndeki seçim bürosunun makam odasından kıymetli olduğunu söyleyen Keleş, “Ağa Mahallesi’ndeki vatandaşların ihtiyaçlarını herkesten daha fazla biliyorum, herkesten fazla çözme yeteneğine sahibim. Hepimiz bu mahallenin emrinde olacağız. Ağa Mahallesi’nde alt yapı, üst yapı, sosyal tesis, parklar olmak üzere birçok eksikliği bitireceğiz. ” şeklinde iddialı konuştu.

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve milletvekillerinin Ankara’da olduğu için katılamadığı seçim bürosu açılışında Keleş, bu kez kurdelayı mahallenin büyüklerini yanına alarak yaptı. Ardından yürüyerek kahveye geçen Keleş, yolda kendisini durdurarak sorunları aktaran vatandaşlarla da ilgilendi.
Vatandaşlarla çay içen Keleş, Ağa Mahallesi’nin AK Parti'ye en çok sahip çıkan mahalle olduğunu hatırlatarak burada rekor kıracakları iddiasında bulundu.

 

 

İkinci seçim bürosu açılışında ise Ağa Mahallesi’nde en büyük sorunlardan biri olan kaçak yapı ile ilgili konuştu. Keleş, “Sorun sizde değil, yönetenlerde. Doğru dürüst altyapı hazırlanmazsa, vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verecek bir sonuç ortaya çıkartılmazsa vatandaşın yapacak başka bir şeyi yok. Şuna emin olun bu ruhsatsız iskânsız binaların ruhsatlı olması konusunda bakanla gerekirse başbakanla görüşerek bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız. Sizler imar konusunda sıkıntılar nedeniyle birçok konuda sıkıntı çekiyorsunuz.” dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR