Uzun süredir meclis ile yönetimin arasında soğuk rüzgarlar esen Düzce TSO'da durulmayan sular, artık programlara da yansıyor.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği iftar davetinde Oda Başkanı Fahri Çakır’ın yer almaması, TSO meclis üyeleri ile Başkan Çakır arasındaki anlaşmazlığın programda bir kez daha gün yüzüne çıktığı düşüncelerine neden olmuştu. Dün akşam oda tarafından düzenlenen ve Meclis Başkanı Ertan Taşlı’nın ev sahipliği yaptığı iftara Başkan Fahri Çakır’ın neden katılmadığı ve nerede olduğu merak konusu olmuştu.

İşte bu sorunun cevabı AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in sosyal paylaşım hesabında yer verdiği fotoğrafla ortaya çıktı. TBMM’nin bahçesinde bir sohbet esnasında çekilen fotoğrafta Başkan Çakır’ın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir’in yer aldığı karede olduğu görüldü.

Başbakan'ın iftarına katılmış

Fotoğrafın ise Başkan Fahri Çakır’ın Başbakan Binali Yıldırım tarafından ATO Congresium’da partinin kuruluşundan bugüne görev yapan AK Parti il başkanlarıyla düzenlediği iftar yemeğinin ardından çekildiği öğrenildi. Başbakan Yıldırım’ın iftarına Çakır’ın da AK Parti Düzce İl Başkanlığı Kurucusu olarak katıldığı anlaşıldı.

Aynı güne denk gelmesi tesadüf mü?

Çakır’ın Başbakan tarafından verilen iftar yemeği ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın iftar yemeğinin aynı güne denk mi geldiği yoksa iki programın özellikle mi aynı günde düzenlendiği gizemini koruyor. Kafalarda soru işaretlerine neden olan bir başka husus ise odanın iftar yemeğinde ev sahibi olarak davetlilere hitap eden Meclis Başkanı Ertan Taşlı’nın Başkan Çakır’ın programa neden katılamadığıyla ilgili tek bir kelime etmediği gibi meclis üyelerinden söz ederek birlik mesajı vermiş olmasıydı.

Keskin de o iftarda ortaya çıktı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın iftarında gözlerin aradığı bir başka isim ise AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’di. Muhalefet partilerinden CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ile Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol’un yer aldığı masada AK Parti İl Başkanı Keskin ile MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz’ın olmayışı dikkat çekmişti. Başkan Keskin’in de tıpkı Çakır gibi AK Parti’nin eski ve yeni tüm ana kademe il başkanlarını buluşturan Başbakan Yıldırım’ın iftar davetine katıldığı ortaya çıktı.

Haber:Y.SEVER