CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ile AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz arasında gerilim meclise taşındı. Daha öncede “hazreti” polemiğinde karşı karşıya gelen ve karşılıklı söz düelloları yaşayan iki milletvekili bu kez mecliste kapıştı.

Tartışma, MHP'nin "Din görevlilerinin sorunlarının araştırılması" amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesinin görüşülmesi sırasında başladı.  Partisi adına söz alan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in "İktidar korkusu Allah korkusunu geçmiştir" cümlesi kavganın fitilini ateşledi. Özkes konuşmasın devamında "Zira, dinin yanında değil, iktidarın ve gücün yanında yer alan, dini egemen güçlerin, müstekbirlerin hizmetine sunan Belam'lar türemiştir" ifadesini kullanınca Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz da, "Her sene böyle bir müftünüz var sizin. Bunun da kullanma süresi doldu Yaşar Nuri gibi, bu da gidiyor. Belam sensin işte" karşılığını verdi.

Bunun üzerine "Senin gibi, sensin" diyerek cevap veren Özkes'e yönelik "Aldığın maaşları geri iade et sen. Belam dini saptıranlara derler. Allah seni Türkan Saylan'la haşretsin inşallah. Onun yanına git inşallah" ifadelerini kullanan Korkmaz'ı yanında oturan milletvekilleri sakinleştirdi.

BELAM NEDİR?

Öte yandan Meclis'te gündeme gelen ve birçok kişinin haberinin olmadığı 'Bel'am'ın kim olduğu tartışmalara neden oldu. Belam’ın Hz. Musa hakkında İsrailoğullarını kandırarak yalan söyleyip dünya menfaatından ötürü gerçeğe sırtını dönen, bilge olmasına rağmen küfrü tercih edip Hz. Musa'ya beddua etmesiyle tanınmış olan "bel'am b. baura" adında israil kabilesinden bir zatın adı olduğu öğrenildi.

Haber;S.KAŞKIR