7 Haziran genel seçimleri öncesi milletvekilliği aday adaylığı başvuruları sürüyor. 18 Mart’ta sona erecek aday adaylığı başvurularında MHP İl Başkanlığına ikinci başvuru Konya doğumlu olan ikametini Ankara’da sürdüren emekli Müşavir Erdal Çayan yaptı.

Avukat Teoman Yaman’ın ardından ikinci başvuruyu yapan Çayan, parti binasında basın açıklaması yaptı. MHP İl Başkanı Onur Özen’in liderliğinde yapılan basın açıklamasında partililerde hazır bulundu. Basın toplantısında konuşan Çayan, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayarak hükümete yüklendi. Çayan, “Bayrağımıza ve Milli değerlerimize hakaret ve ihanet içinde bulunanlara tavizler verdikleri için meclis kürsüsünden salyaları akarak Türkiye Cumhuriyeti devletini tehdit edebiliyorlarsa yazıklar olsun böyle siyasi iradeye.” dedi.

Türk Milletinin tuzaklardan kurtulması için MHP’nin vatanperver kadrolarına ihtiyacı olduğunu söyleyen Çayan, hükümetin sürdürdüğü politikalarla etnik kimlikleri farklı insanları birbirine kırdırdığını milletvekili olması halinde bu tuzağı bozacağını söyledi.

Haber:Y.SEVER