CHP, açlık grevindeki işçilere destek ziyaretinde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “CHP emeğin ve emekçin partisidir” diyerek verdiği talimatla işçilerin sesi ve soluğu olmaya gönderdiği CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök ve Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan ve yönetim kurulu üyelerinin de aralarında yer aldığı il başkanları ile 25 milletvekili işçilerle biraraya geldi.

CHP'den grevdeki işçilere destek ziyareti

Ziyarete ilişkin CHP Düzce İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikadan 60 işçi çıkarılmasına karşılık Çelik-İş Sendikası'na bağlı 105 işçi, 29 Mart’ta greve çıktı. İşçiler, grevdeyken fabrikaya usulsüz ve illegal bir şekilde 30 işçinin çalıştırılmak üzere getirildiğini öğrendi. Bu hukuksuzluğu Çalışma Bakanlığı da dahil olmak üzere birçok devlet kurumuna şikayet eden işçiler, duruma sessiz kalınması sonrası dikkat çekebilmek ve seslerini duyurabilmek için açlık grevi başlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta meclisteki grup konuşmasında eylemdeki işçilere destek göndermesi ve verdiği talimatla partilileri sesi soluğu olmaya göndermesi üzerine CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök ve milletvekilleri, il başkanları konu hakkında incelemede bulundu. CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan ve yönetim kurulu üyelerinin de destek verdiği ziyarette, bir kez daha emeğin ve emekçin yanında oldukları bildirildi.” ifadeleri kullanıldı.

CHP heyeti adına CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, işçilerin sağlık durumlarını ve ailelerini göz önüne alarak açlık grevini bir an önce sonlandırmasını isterken, bundan sonraki sürecin takipçisi olacaklarını ve mecliste bunun çözümü ve işçi hakların daha sert bir şekilde savunacaklarını vurguladılar. 

Öte yandan 29 Mart’ta greve, 17 Mayıs Salı günü ise fabrika önünde açlık grevine başlayan işçiler, ziyaretin ardından açlık grevini sonlandırma kararı aldı. Eylemdeki işçilerin grevi ise devam ediyor.

Haber;C.ÜSTÜNER