Düzce'ye ziyarette bulunarak çiftçiden emekliye, memurdan fındık üreticisine kadar her konuya değinen Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, özellikle Ak Parti'nin İktidarda bulunduğu döneme değinerek, Hükumetin yaptığı işleri sert bir dille eleştirdi.

Ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendiren Macit, “ Türkiye'nin büyük sorunları var. Ülkede şu an sıkıntı içinde yaşıyoruz. Bu sıkıntılı süreci olumluya çevirecek olanlar yine halkımızdır” şeklinde konuştu.

Ak Parti'nin İktidarda olduğu süreci de değerlendiren Macit, “ 6 yıldır İktidarda olan Ak Parti, devletin kamu iktisadi alanlarını ve arazilerini satmaktan bıkmadı. Yabancı sermayeler Türkiye'deki kuruluşları kelepir fiyatına alıyor. Ak Parti'nin İktidara geldiği günde ülkenin dış borcu 209 milyara yakınken bugün bu borç 502 milyar184 milyon oldu. Vatandaşlarda artık para olmadığı için kredi kartı kullanmak zorunda kalıyor. Bu da vatandaşa büyük bir yük getiriyor. Fındık konusunda da Ak Parti yanlış politikalar izlemektedir. İktidar üreticiyi yok etme politikası gütmektedir. Açıkçası İktidar elbisesi Ak Parti'yi sıkmaya başladı” ifadelerini kullandı.