Cumhuriyet Halk partisi Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, Ak Parti Hükümetinin Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinden itibaren ortaya çıkan krizleri başarısızlığına örtü olarak kullandığını söyledi.

Ulusal ve yerel gündemin önemli konularını değerlendiren CHP İl Başkanı, Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana Ak Parti hükümetinin yaptığı ciddi bir icraatının olmadığını, bu krizin ardından yapılan seçimlerde yüzde 35 civarlarında olan oylarını yüzde 47'lere çıkardıklarını söyledi. Tozan, bu krizin ardından türban meselesi, daha sonra da kapatma davasının açıldığını dile getirerek, son olarak Ergenekon davasının gündeme geldiğini, bu krizlerin iktidar tarafından başarısız bir ekonomi yönetiminin üstünü örtmek için kullanıldığını söyledi.

Ergenekon davasında çok önemli isimlerin gözaltına alındığını hatırlatan CHP İl Başkanı Tozan, önümüzdeki süreçte herkesin hukuka saygılı olmasının gerektiğini belirterek, hem kapatma davasının hem de Ergenekon davasında yargının doğru kararlar vereceğine inandığını kaydetti.

Konuşmasında yerel konulara da değinen Tozan, prefabrikler ve diğer konular hakkında Düzce'nin sorunlarını Ak Partili Milletvekilleri halledemediği için CHP Milletvekilleri aracılığı ile meclise taşıdıklarını dile getirdi. Tozan, Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin Acil Servisinin kapanmasının siyesilerin ve yönetimin beceriksizliği olduğunu savunarak, bu acil servisin branş alanlarında müdahalesinin diğer acil servisten farklı olduğunu, bu servisin mutlaka açık kalması gereken bir yer olduğunu söyledi. Tozan hemşire yokluğu nedeniyle burasının kapanacak denilmesine Ak Parti hükümetinin tarafsız kalmasını kınadığını söyledi.

Tozan, prefabriklerde olduğu gibi insanların yaşama hakkını hiçe sayan zihniyetin aynı yaklaşımı hastane olayında da devam ettirdiğini sözlerine ekledi.