CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, CHP’ye karşı sistemli bir yıpratma politikası gerçekleştirildiğini söyleyerek, başbakanın bir dediğinin bir dediğini tutmadığını iddia etti.
Hani dokunulmazlıklar kalkıyordu?
“Hüseyin Aygün PKK’lılar tarafından kaçırıldığı gün bırakıldığı zaman iyi arkadaşlar diye açıklama yapmıştı. Milletvekilleri, bakanları, taraftarlarınca haftalarca bu söz gündemde tutulmuştu. 2 3 gün önce Diyarbakır Ak Parti milletvekili, “ 22 bin PKK’lı çocuğumuz öldürüldü, bunların hepsi benim çocuklarım” dedi. Ben bakıyorum yandaş basından hiçbir tepki yok.CHP’ye karşı devamlı sistemli bir yıpratma politikası olduğu görülmektedir. İktidar partisi dedi ki, “ben PKK’lılarla kucaklaşan BDP milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıracağım” ne oldu bugün artık o konuda ses soluk kesildi. AKP Diyarbakır milletvekili Galip Ensaroğlu, biz onların dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karşıyız dedi ve o konu kapandı. Başbakanımız Kılıçdaroğlu için der, bir dediği bir dediğini tutmuyor diye, kendisi de bu dediğini yerine getirsin biz o zaman başbakanın dediklerini yaptığını göreceğiz.”
Adam gibi bir tane yargı paketi yapın
Başbakanın bir haftadır hukuktan şikayetçi olduğunu belirten Karslıoğlu, 8 yerine adam gibi bir tane yargı paketi çıkartılması gerektiğini söyledi.
“Sayın başkanımız Avrupa da atıp tutuyor Avrupa Birliğine. Avrupa birliği böyle atıp tutmaları kale almıyor diyor ki ben seninle belli anlaşmalar yaptım, kriterlerim var Avrupa Birliğine girmen için bunlara uyarsan Avrupa birliğine girersin. Kopenhag kriterline uygun değiliz, 2-3 ay önce meydanlarda idam cezası geri gelebilir diyen bizim başbakanımız değil miydi, siz hem diyorsunuz ki AB’ye beni al hem attığınız imada da diyor ki idam cezasının olmaması. İnsan haklarının ihlal edilmemesi yine Kopenhag kriterlerinde var, hukuk konusuna gelince ben hukukçu değilim ama başbakanımız bile bir haftadır hukuktan şikayetçi oldu. 3 tane yargı paketi çıkarttık, 4 tane yargı paketi çıkarttık, 3 tane 5 tane çıkartacağına adam gibi bir tane gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, insan haklarının olduğu gibi bir tane yargı paketi yap 8 tane paket çıkartmaya gerek kalmasın.”
“AB mi bizi almıyor yoksa bizi yönetenler mi girmek istemiyor bunu oturup düşünelim.”diyen Karslıoğlu, Düzce’nin hastane inşaatı gibi yerel sorunlarını en az 20 kez dile getirdiğini, aynı şeyleri dile getirmekten sıkıldığını söyledi.
“AB’ye girme şartları gayet açık ve nettir, hükümetimiz biran önce bunları yerine getirsin, AB’nin verdiği raporları yırtarak, bağırarak, çağırarak bir yere giremezsiniz. 15 günde bir genel basın toplantısı yapıyoruz, Bu toplantılarda yerel sorunları da dile getiriyoruz. Hastane olayını ben en az 20 kere dile getirdim, ama halktan hiçbir tepki yok. 11 senedir aynı şeyleri saymaktan sıkıldım, üniversite yolu ben hepsini ezbere biliyorum.”

Haber: H. İŞCAN