HAS Parti Düzce Milletvekili Adayı Selahattin Aydın, iktidar ve muhalefet parti liderlerini kaset ve hakaret siyaseti yapmakla suçlayarak, “Bu seçim atmosferine hiç yakışmayan bir üslupla siyaset yapıyorlar. Bu hakaret siyaseti halkın hangi sorununu çözüyor?” diye sordu. Halkın daha önce 2-3 parti içinde iyinin kötüsü diye mevcut iktidara yöneldiğini savunan Aydın, İktidarın hizmette beceriksiz olduğunu ifade etti.

“Ancak bu iktidar hizmette çok beceriksiz. Düzce'ye bakıldığında hiç alakasız yerlere üst geçit yapılıyor. Her gün yüzlerce insanın gittiği Düzce Üniversitesi Hastanesi'nin 2 km'lik bağlantı yolunu halledemediler. Belde belediyesinin üstüne yıktılar. 12 yıldır yapımı gündemde olan devlet hastanesi için çalışmalar yeni başladı. Mevcut hastanenin bulunduğu alandaki acile dünyanın masrafını yaptılar. Mevcut kaynakların kıymetini bilmiyorlar”

Düzce'de işsizliğin sorun olmaya devam ettiğinin altını çizen Aydın, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’nın dün yaptığı açıklamaya değinerek şu ifadelere yer Verdi.

“Esnaflar iş yapamamaktan yakınıyor. DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, milletvekili adaylarının esnaf için proje üretmediği beyanatını vermiş. Kendisi KOSGEB kredilerinin verileceği dönemde iktidara teşekkür etti ama o dönem kendisine 'Esnafın zaten borcu var. Onları daha da borçlandıracaksınız. Bunlar ucuz yollar. Kısa vadede işi çözer ama uzun vadede çözmez. Bunu dile getirsenize' diye uyardık”

AK Parti'nin yerel seçimlerde Düzce'de yüzde 70'le seçimi kazanacağını dile getirdiğini ancak yüzde 42 gibi bir oyla kazandığını ifade eden Aydın, genel seçimde de AK Parti'nin sandığından daha az oy olacağını savundu.

“Halk somut projeler istiyor. 9 yılda 3 milletvekilini Düzce'de birarada gören yok. Bu seçimde AK Parti'nin 3-0 yapması zor”

Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi'nden ayrılarak HAS Parti'yi kurması ile bir bölünme yaşandığı ve bunun seçime nasıl yansıyacağı sorusu üzerine ise Aydın, şunları söyledi.

“Ben Saadet Partisi il başkanı olduğum dönemde sorunlar başgöstermeye başlamıştı ancak biz genel merkezde olanları bilmiyorduk. En sonunda Sayın Numan Kurtulmuş ayrılma kararı aldı ve biz de onun yanında yer aldık. Bölünmenin hiç kimseye faydası olmaz ama oldu”

Haber; R. BAL