İşçi Partisi’nin olağanüstü kurultayı hafta sonu Ankara’da yapıldı. Doğu Perinçek’in liderliğini yaptığı İşçi Partisi’nin ismi, hafta sonu yapılan olağanüstü kurultayla “Vatan Partisi” olarak değişti. Kurultayda partiyle ilgili verilen amblem ve isim değişikliği önergesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kurultaya Düzce’den de katılım sağlandı. Düzce Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez başta olmak üzere 80 partili 15 bin kişilik kurultayda yer aldı.  Kurultay ve partinin geleceğiyle ilgili konuşan Başkan Fethi Sönmez, Türkiye’nin Vatan Partisi’yle güleceğini vurguladı.

Öncelikle kurultayda yaşanılan atmosferi aktaran Sönmez, coşkulu bir kalabalığın olduğunu kurultayın dört dörtlük gerçekleştiğini ifade etti. İsim ve amblem değişikliği hakkında düşüncelerini dile getiren Vatan Partisi İl Başkanı Sönmez, emeğin simgesi olduğu için başakta karar kılındığını belirtti. Partinin genel merkezine iki günde 2 binin üzerinde bir kayıt alındığını dile getiren Sönmez, bu durumu partiye büyük bir yönelme olarak yorumladı.

Ak Parti’nin alternatifinin Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi olmadığını aktaran Sönmez, ülkesiyle ilgili kaygısı olan herkesin Vatan Partisi’nde buluşacağını ifade etti.Sönmez, son olarak parti adına olumlu olarak yorumladığı tüm bu gelişmeleri partinin iktidar yürüyüşü olarak nitelendirdi.

Haber;Y.SEVER