“DARBE BUGÜNÜN OLAYI DEĞİLDİR”

CHP Genel Başkanı Baş Danışmanı ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç CHP Düzce İl Başkanlığı’na da bir ziyaret gerçekleştirdi. Sakarya’dan Ankara’ya geçerken Düzce’ye de gelen ve son 1 ayı geçkin zamandır gündemde olan darbe konusuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özkoç: “Bu darbe bugünün olayı olan bir durum değil, yıllardan beri göz yumulan hatta desteklenen, beslenen ve bugünlere varmasında hükumetlerin çok büyük desteğini alan bir kalkışmadır” diyerek iktidar parti ve bundan önce iktidarda bulunan partilere de ağır eleştiriler getirdi.

“BU DARBE NEREDEN GELİRSE GELSİN KARŞISINDAYIZ”

Engin Özkoç açıklamalarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun darbeden nasıl haberdar olduğunu anlattı. Bir uçak seyahatindeyken ve uçağı inip telefonlar açıldıktan sonra hain darbe girişimini öğrenen genel başkanın yanında AKP milletvekili Hayati Yazıcıoğlu olduğunu söyledi. Özkoç: “CHP Genel Başkanımız darbe girişimini öğrendikten sonra Yazıcıoğlu’na “o an kimin yaptığını bilmeden bunu yapanların CHP olarak karşısında olacağız” dedi” diye konuştu. Özkoç olayla ilgili TBMM’nin kapısından içeri giren ilk milletvekillerinin CHP milletvekilleri olduğunu ve CHP olarak milletin, devletin yanında olacaklarını söyledi ve OHAL boyunca alınan kararları “oldubitti kararları” olarak değerlendirdi.

MİT TEŞKİLATINA AĞIR ELEŞTİRİ

Özkoç MİT müsteşarına da ağır eleştiriler getirerek: “Milli istibarat teşkilatının çok güvendikleri başkanıysa bizim darbeden haberimiz yoktu biz yanıldık. Böyle bir şeyler aldıydık ama hiç aklımıza böyle şeyler gelmedi gibi saçma sapan ipe sapa gelmez bir savunma ile cumhurbaşkanı kendisini ifade etmiş dere geçilirken at değiştirilmez gibi sağlam bir atasözünü bu konuya vesile ederek bu Mit müsteşarı ile çalışmaya devam etmiştir” diye konuştu.

30 Ağustos Zafer Bayramı’yla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da bir şölen şeklinde bayramı kutlayacaklarını ve tüm vatandaşları bu şölene davet ettiklerini söyledi.

Haber: Ö. YILMAZ