24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Genel Seçimler öncesi Düzce, son önemli misafirini de ağırlıyor. İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, miting için bugün Düzce’ye geldi. Parti otobüsüyle şehre gelen Akşener’i Anıtpark önünde partililer karşıladı. Miting öncesi kendisini dinlemeye gelen kalabalıkla birlikte İstiklal Marşı’nı okuyan Akşener’in sahneye çıkmasıyla alanda büyük coşku yaşandı.



Yemeni verdiler
Islık ve alkışlarla kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamlayan İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, kadınlar tarafından kendisine uzatılan yemenileri tek tek alarak önce kokladı ardından görevlilere teslim etti.



Akşener, Düzceliler’e seslendiği mitiginde ise Düzce’de önemli bir geçim kaynağı olan fındık başta olmak üzere bir çok alanda hayata geçirme sözü verdiği vaadlerini sıraladı.

Akşener’den iktidara: Her şey kötüye gidiyorsa niye sizi seçelim?
Sözlerine iktidarı hedef alarak başlayan Akşener, “Erken seçimi kendileri başlattılar şimdi mızıkçılık yapıyorlar. Her şey kötüye gidiyorsa niye sizi seçelim?” dedi.

“Partimizi iktidar olacağına inandığımızdan kurduk”
25 Ekim 2017 tarihinde partiyi kurduklarını anımsatan İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Akşener, şöyle konuştu:

“İYİ Parti’yi kuran sizsiniz. Sahibi millettir. Ardından 250 bini aşan imza ile Meral Akşener’i aday olarak gösterdiniz. Şimdi adayın sahibi de sizsiniz. Partimizi kurmuş olmasaydık bugün Türkiye’de neler konuşuluyor olacaktı. Biz demokrasinin bir sıkımlık kalmış canını kurtardık. Partimizi iktidar olacağına inandığımızdan kurduk.”



“16 yıldır fındığı bitiren kararların kimse farkında olmamış”
Parti olarak ele aldıklarını ilk konunun ekonomi olduğunu söyleyen Akşener, şunları kaydetti: “Önce ekonomi dedik tarımı ele aldık. Önümüze açtık. “Biz bu çökmüş ekonomiyi ayağa kaldırabilir miyiz?” diye ekonomistlere sorduk. “Evet kalkar.” dediler. Aklı başında kadınlarımız, genç nüfusumuz var. İsrafı kesmemiz lazım, yolsuzlukları ortadan kaldırmamız, rüşveti ortadan kaldırmamız lazım. İl il gezdim projelerimizi hazırladık. Ben şunu anladım büyük bir ciddiyetsizlik var. 16 yıldır binaların dışında tarımı göçerten, fındığı bitiren kararların kimse farkında olmamış. Çok çalıştık sizi çok dinledim. Yaptığımız projeler vatandaşımızın dününe bugününe yarınlarına ait. Her birinin kaynağı kuruş hesabına kadar yapıldı.”



“Fındık fiyatını dolara endeskli yapacağım”
Düzce’de önemli bir geçim kaynağı olan fındığı da es geçmeyen Akşener, şu ifadeleri kullandı: “Ben bir şey söylüyorum arkasından söylüyorlar. Giresun’da “Fındık 15 TL olmalıdır.” dedik, “Herkes 15 olacak.” dedi. Şimdi yeni bir şey söylüyorum, fındık fiyatını dolara endeskli yapacağım. Fındığı bizimki özel sektöre teslim etti ama içine tükürdüler. Bilerek tükürdüler. Tarımı incelerken bir şeyi daha fark ettik. 9 milyarlık ürün ithal ediyor bu ülke. Bu ne demek? Çiftçilikte tarımda çalışan 1 milyon insanın işsiz bırakılması demek. Ben bunları işbilmez sanıyordum ama işbilmez değil bu milleti fakirleştirmek için özellikle bunu yapıyorlar. Türkiye’nin iki savaşı olacak; biri gıda biri su. Türkiye’de tarımı bitirmek ihanettir. Amerikan çiftçisi mazotu 2.2’ye kullanıyor ben ona bağlayacağım. 6 liraya mazot kullanan bir çiftçi kar edebilir mi, edemez. En önemli beka sorunlarımızdan biri tarımın gömülmesidir. 5 yıl içinde Türkiye tarım ithalatını kesmiş, 6. yılda ihracata başlayacak.”

“2 buçuk trilyon dolardan Düzce’ye ne geldi”
Eleştiri oklarını AK Parti’ye yöneltmeye devam eden Akşener, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“O beğenmedikleri Atatürk’ün neyi varsa sattılar. 453 milyar dolarlık borç aldılar. 2 buçuk trilyon dolardan Düzce’ye ne geldi? Gence iş açıldı mı, istihdam yaratıldı mı? Kocaman bir adalet sarayı yaptılar içinde adalet yok. Hepi topu 4 kanala çıkabildim ben. Çıkayım diye bir hevesim de yok gönüllerde olmak benim için evladır. Çıkabildiğim yerlerde bana kaynak soruluyor. Gençlere iş vermek bu milletin görevidir. Veremiyorsan o gencin başını öne eğdirmeyeceksin. O yüzden 500 lira vatandaşlık maaşı bağlayacağız her bir gencimize. Asgari ücretten vergi alınmayacak. Küçük esnaf dükkan kapatıyor AVM’ler yüzünden ama kapatmayacak.”



“Türkiye mülteci cenneti oldu”
İYİ Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Akşener, “Gelelim kaynak meselesine.” dedi ve şöyle devam etti: “Bir arabanın aylık kirası Türkiye’ye 25 ile 28 bin lira masrafı oluyor. Seçildiğim gün arabalardan inin diyeceğim. 4 milyon mültecimiz oldu, Türkiye mülteci cenneti oldu. Seçildiğim gün ilk işim Suriye ile ilişkileri düzeltip Suriyeliler’i geldikleri yere göndereceğim. Bu TRT’nin sizin cebinizden çıkan maliyeti 2 buçuk milyar lira. Şimdi AFAD, TİKA, TOKİ gibi ince iş yapan kurumlarımız var. TİKA ile ilgili özel bir cümlem olmadı. Binali Yıldırım çıktı kapatacağımı söyledi. İncelettim . Yıllık 8 buçuk milyar harcıyor, 6 buçuk milyarı sizin cebinizden çıkıyor. Dış ülkelere bir sürü şey yapılmış ama ne kadara yapılmış belli değil. Bu para ile neler yapılmaz. Bu para ile şeker fabrikaları açılır hastaneler yapılır. Bu para ile 3-4 tane tüp geçit yapılır bedava geçilir. 24 milyon küçük baş hayvan çiftçimize hediye edilir. Ama bu TİKA Kolombiya’da okul yapmış.



“Bu yapılan 249 cana mal oldu”
Yerele gelirsek. Biraz evvel bir gazeteye röportaj yaptık. “Ne yapacaksınız?” dedi. “OHAL’i kaldıracağım.” dedim. İkincisi 15 Temmuz’a giden taşları bunlar döşedi. Başta Mehmet Ali Şahin olmak üzere hepsini uyardım. Bana “Merak etme, her şey kontrol altında” dediler. Bu yapılan 249 cana mal oldu. Sizin doğurduğunuz çocuklar Afrin’de, Menbiç’te ama o çocuklar dış politikada çukura düşüren bu ülkeyi geri getiriyor. Ben cumhurbaşkanı olduğum gün, siz binalara savaş açtınız, ben kulelinin ve diğerlerinin ışıklarını açacağım.”




Altınok’un kızı İYİ Parti’ye katıldı
Konuşmasının sonunda İYİ Parti Düzce milletvekili adaylarını sahneye davet eden Akşener, ayrıca bir ismi daha parti rozeti takmak için yanına çağırdı. Değer verdiği bir isim olarak açıkladığı AK Parti kurucularından olan ve MHP'den Ankara Keçiören belediye başkanlığı da yapan Turgut Altınok’un kızı Ayça Altınok’un İYİ Parti’ye katıldığını açıklayan Akşener, parti rozetini takarak kendisini kutladı.

Akşener’den ilham aldılar
Ayrıca saatler öncesinden miting alanını dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk ve parti bayrakları ile Bolu mitingini tamamlayıp Düzce’ye gelen Akşener’in kürsüye çıkmasını bekledi. Akşener'in geçtiğimiz yıl eline yaktığı ve kısa sürede akım haline gelen 'ayyıldızlı kına'dan ilham alan Düzce’deki çok sayıda kadın da eline kınayla Türk Bayrağı yaparak mitinge geldi. Her yaştan kadın ellerine kınayla yaptığı Türk Bayrağı’nı kameralara göstermeyi ihmal etmedi.



Anıtpark Akşener için hazırlandı
Öte yandan miting zincirine Düzce’yi de ekleyen Akşener’in gelişi öncesinde hazırlıklar sabah saatlerinde başladı. Üzerinde “Yüzünü Güneşe Dön” yazılı Akşener’in dev posteri ve Türk Bayrağı alana asıldı. Ayrıca İYİ Parti ve Türk Bayrakları vinç yardımı ile asılarak alan donatıldı. Akşener’in Düzceliler’e hitap ettiği platformun yanında led ekranlar asıldı. Güvenlik amacıyla alanın etrafı barikatlarla çevrildi. Düzce Emniyeti tarafından geniş güvenlik önlemleri alınan mitingde çok sayıda polis ekibi görev aldı. Vatandaşlar, yapılan üst araması sonrası mitin alanına alındı. Ayrıca engelliler için barikat ile sahne arasındaki bölümde özel bir yer ayrıldı.


Haber: C.ÜSTÜNER