Ağrı, Van ve Hakkari’de 5 güvenlik görevlisinin şehit düşmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın gündeminde terör ve FETÖ soruşturmaları vardı.

Sihirli formülü 2019 yılına kadar bekletmesin
Tozan, şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek AK Parti iktidarına çağrıda bulundu. ‘Referandumda terörün biteceğini söz veren iktidar 2019 yılını beklemesin’ diyen Tozan, “Kimsenin bilmediği terörü bitirecek sihirli formülü 2019 yılına kadar bekletmesin. Vatan evlatları şehit oluyor,  çocuklar yetim kalıyor. ‘CHP her şeye karşı diyorlardı’ İşte tam destek veriyoruz. Bitirin terörü, desteğimiz sizinle” ifadelerine yer verdi.

MHP ortada kaldı
AK Parti içerisinde tek bir FETÖ’cünün hala tespit edilemediğini ifade eden Tozan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı üzerine yaptığı ikazın ters tepmesiyle birlikte MHP’nin ortada kaldığını savundu.

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu yargılanan bir FETÖ sanığının kendisine gönderdiği mektuptan söz eden Tozan Kavurmacı için verilen karara atıfta bulunarak, “9 aydır iddianamesinin hazırlanmadığından, kendisinin hapiste verem hastalığına yakalandığından ve dört yaşındaki oğlunu hapishaneye yanına almak zorunda kaldığından bahsetmektedir. Bu durum karşısında soruyorum, Kadir Topbaşın damadı olan Ömer Faruk Kavurmacı verem mi olmuştur veya hastalığı veremden daha mı ileridir ki şartlı tahliye edilmiştir?” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesine düzenlenen FETÖ operasyonuna değinen Tozan konuya ilişkin şunları ifade etti:
“Bülent Arınç’ın deyimi ile ‘Ankara'yı parsel-parsel FETÖ’cülere sattığı’ iddia edilen Melih Gökçek'e en ufak soruşturma başlatılmamıştır. AK Parti iktidarı referandumda yargı üzerinde büyük güç elde etmiştir. Bu gücü adalet için mi yoksa çifte standart için mi kullanmaktadır, takdir milletimizindir”