Düzce'de ilçe ve belde kongreleri ile kadın ve gençlik kolları başkanlığı atamalarını tamamlayan  AK Parti'de il kongresi için çalışmalar başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ilk il kongresinin Düzce'de yapılacağı açıklansa da süreç farklı şekilde seyretti. Düzce kongresi 2018 yılına sarktı. 

Yeni yılın ilk aylarında yapılması planlanan AK Parti Düzce İl Kongresi öncesi gözler Genel Merkez'e çevrilmiş durumda... Tüm kongrelerde olduğu gibi tek liste şeklinde gidilecek seçimde adayın kim olacağı merakla bekleniyor. Mevcut İl Başkanı Hikmet Keskin'in görevine devam etmek istediği bilinirken, partideki önemli isimlerin gönlünde de il başkanlığı yattığı kamuoyuna yansıyor.

Şu günlerde Keskin dahil bir çok partilinin Ankara yollarını aşındırması 'Her an her şey olabilir' yorumlarını da beraberinde getiriyor. 

Kongre sürecinde Düzce'ye sık sık ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Bölge Koordinatörü Hacı Turan ve İl Koordinatörü Hüseyin Devecioğlu'nun son kararda etkili olacağına kesin gözüyle bakılırken, Gölyaka ve Gümüşova ilçe başkanlarında değişikliğe giden Genel Merkez'in il başkanlığı için ne yönde bir karar alacağını ilerleyen günler gösterecek. 

Haber: C. ÜSTÜNER