CHP yerel seçim hazırlıklarını hızlandırırken, yapılacak çalışmalar kapsamında il başkanları da gündeme alındı. Partide 81 il başkanına da hedef konulacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, hedeflerin tutturulamaması halinde genel merkezin gereğini yapacağını söyledi.

İl başkanlarına nasıl hedefler konulacağı şimdiden merak edilirken CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru da kritik süreçte verilen görevleri yerine getirmeye çalışacak. Duru’nun verilen hedeflere karşı nasıl hareket edeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor.

“Bu kesimleri motive edecek çalışmalar içinde olmamız lazım”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadeler de yer aldı:

"İl başkanlarımıza önümüzdeki dönem, yerel seçimlerle ilgili hedeflerini soracağız ve hedef koyacağız. O il veya ilçede hali hazırda belediye bizdeyse o belediye başkanının performansının ölçülüp daha iyi noktaya götürülmesi için çalışmak, eğer biz muhalefetteysek, iktidar partisinin yaptığı faaliyetlerin analiz edilip CHP’li adayların alternatiflerini doğru bir şekilde ortaya koymasını sağlamak gerekiyor. Bunları yaparken de CHP örgütüne önemli bir görev düşüyor. Bu çalışmaları yürütürken örgütün görüşü alınacak. CHP’nin seçim başarısından daha kıymetli bir şey yoktur. Toplumda var olan iktidardan bıkkınlık, usanmışlık var. Bunu örgütleyebilecek, bu kesimleri motive edecek çalışmalar içinde olmamız lazım. Bölge toplantılarında bunu sağlayacağız. Siz CHP örgütünü doğru motive ederseniz, o örgütün toplumsal bağları vardır, o toplumsal bağlar kanalıyla toplumu da motive etmeye başlamışsınız demektir.”

Haber: M. AYDIN