İl Başkanları toplantısında yerel seçimler konusunda açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan il başkanlarına “ para için kapımıza gelmeyin” uyarısında bulundu. Başbakan Erdoğan “ biz her yere gerekli yatırımları yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan konuyla ilgili “ Seçim döneminde bir anda çıkan partiler bir iki zıplamanın ardından sandığa gömülür. Ancak bizler her an seçim olacak gibi hareket ederiz. Asla seçim ekonomisi yapmayız. Tüm seçimlerin hiçbirinde ekonomik disiplini bozmadık. Seçimler yaklaşıyor, çok net söylüyorum hiçbir kimse bize, bizim ilimize bizim ilçemize biraz daha para aktarsak şeklinde taleplerle gelmesin. Çünkü biz gereken herşeyi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. 11 yıl içinde 20 milyar lira tutarında sosyal yardım gerçekleştirdik. Kimsesizleri bulduk ellerinden tuttuk, hastaları, engellli kardeşlerimizi bulduk. Dul kalan kardeşlerimize, yoksul ailelere el uzattık. Onların tebessüm edebilmesi için imkanlarımızı sunduk. Benim engelli kardeşimin devletten aldığı her kuruş anasının ak sütü gibi helaldir. Benim milletim bir paket makarnaya, bir çuval kömüre oyunu satmayacak kadar onurludur, gururludur, şereflidir. Sosyal devlet kime ne veriyorsa onun hakkı olduğu için veriyor” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğanın açıklamalarından sonra şaşkınlık yaşayan il başkanları yerel seçimler öncesi yapılan uyarı karşısında nasıl bir yol izleyecekleri ise merak konusu oldu. Başbakan Erdoğan net bir şekilde illere ilçelere para yardımında bulunmayacaklarını, bunun sebebi olarakta bu zamana kadar her yere gerekli yatırımları yaptılarını sözlerine ekledi.

 

Haber: M. YILMAZ