3 Kasım 2019 tarihinde yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 24 Haziran 2018’de erken seçime gidileceğinin açıklanmasının ardından CHP ve MHP’de milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süreçleri başladı. Bunun üzerine Düzce’den de beklenen istifalar gelmeye başladı.

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ve MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, partilerinden milletvekili aday adayı olmak üzere genel merkeze istifalarını sundu.

Tozan istifasını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Tozan  paylaşımında, “24 Haziranda Ülkemde hukukun yeniden tesis edilmesi, barışın, huzurun ve güven ortamının yeniden sağlanması, özgürlükler üzerindeki baskının kalkması, gazetelerin havuzdan çıkması, beraber yaşadığımız insanlar arasındaki kutuplaşmanın bitmesi, çocuklarımızın gerçekten eğitim alması, kısaca yaşanabilir bir Türkiye için Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanlığı’ndan, milletvekili aday adaylığı süreci başladığı için istifa etmiş bulunuyorum. Bana bu görevi layık gören ve destek olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Atatürk’ün bize emanet etmiş olduğu laik demokratik hukuk devletini korumak görevimizdir” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan CHP İl Başkanlığı görevine ise, İl Saymanı olarak görev yapan Vildan Cemşit atandı.

Haber: Ö.YILMAZ