Ak Parti 100. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yapıldı. Her ay bir ilde yapılması kararı alınan il başkanları toplantılarına bu ay Edirne ev sahipliği yaptı. Düzce Heyetinin de hazır bulunduğu toplantıda Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, il ve ilçe belediyelerine müjdeli bir haber verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın çıkması sonrasında kaynaklarla ilgili yaşanan sıkıntıları aşabilmek için çalışma başlattıklarını belirtti.

Davutoğlu, “Bütün tedbirleri gözden geçireceğiz. Ama bir anlamda bu tedbirler devreye girmeden önce özellikle Büyükşehir Yasası yeni kaynak düzenlemeleri sıkıntılarını hafifletmek ve bir güzel başlangıç yapmak için büyükşehir belediyelerimize bağlı kuruluşlara, il ve ilçe belediyelerimize genel bütçeden gönderilen paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmaması kararı alınmıştır. Genel bütçeden giden paydan kesinti yapılmayacak” dedi.


Davutoğlu, illerde devam eden Kongre süreçlerine dikkat çekerek izlenimi paylaştı. Davutoğlu, “Türkiye’nin her köşesinde benim gördüğüm bir şey var. Bütün teşkilatlarımız, Ak Parti kadroları dimdik. Daha ilk günkü gibi ayakta. Yorgunluk yok, bezginlik yok.” ifadelerini kullandı.

 

Haber:S.KAŞKIR