CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kahramanmaraş’ta 81 ilden gelen il başkanlarına seslendi. Kılıçdaroğlu'nun CHP İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada hedefinde hükümet ve 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından uyguladığı politikalar vardı.


4 GENCİMİZDEN BİRİSİ İŞSİZ

Ekonomi üzerine yaptığı değerlendirmedek "4 gençten birisi işsiz" tespitini paylaşayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Ekonomiye bakıyorum, rakamları çıkardım, gerçekten felaket bir şey değerli arkadaşlarım. İşsizlik; 4 gencimizden birisi işsiz. Annelerin, ailelerin en büyük kaygısı o. 14 yıldır yönetiyorsunuz, işsizlik sorununu bile çözememişsiniz. Üniversiteyi bitirmiş çocuk, askere gitmiş gelmiş, ama işsiz.


14 YILDA BU MEMLEKETE İSTİKRARI GETİREMEDİNİZ

Faizden hep şikayet ederler. Son 8 yılda vatandaşın bankalara ödediği faiz, tefeciler hariç bankalara ödedikleri faiz 251 milyar lira. Eski parayla 251 katrilyon lira bu vatandaş gitti bankalara faiz ödedi. Hani bunlar faize karşıydı, hani faiz indiriliyordu, hani faizin kıskacından, işkencesinden vatandaş kurtulacaktı. Bunların hiçbirisi yok arkadaşlar. İstikrar, istikrar, istikrar, 14 yıldır siz iktidarsınız. 14 yılda bu memlekete istikrarı getirmediniz de kaç yılda getireceksiniz? Kaç yıl daha mücadele edeceksiniz istikrarı getirmek için. Tam tersine istikrarsızlık istikrar haline geldi. Bir daha söylüyorum; istikrarsızlık istikrar haline geldi. Böyle bir tablo çıktı.


"81 İL BAŞKANIMA AÇIK VE NET TALİMAT VERİYORUM"

İl başkanlarına talimatlar da veren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "İl başkanlarım burada, 81 İl başkanım burada. 81 il başkanıma meydanın önünde açık ve net talimat veriyorum: “Türkiye’de 81 ildeki bütün mazlumlara sahip çıkacaksınız. Zulme ve zalime karşı duracağız. Bu bizim namus borcumuzdur. Mazlumun da yanında olacağız. Her mazluma sahip çıkacağız. Yazık günahtır. Bu memleketi onlar istedikleri gibi yönetemezler. Ben geldim iktidara istediğimi yaparım. Olmaz böyle bir anlayış. Devlette böyle bir anlayış yoktur. Devlet kinle yönetilmez, devlet öfkeyle yönetilmez. Devlet öç alma duygusuyla yönetilmez. Devlet adaletle yönetilir, adaletin olduğu yerde devlet vardır. Bunu yapmak zorundayız.”

İNANÇLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ

"Bu memlekette huzuru sağlayacaksak camiye siyaseti sokmayacağız, kışlaya siyaseti sokmayacağız, adliyeye siyaseti sokmayacağız." diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Siyaset ayrı bir yer. Buralara siyaset girmeyecek. Buralara siyaseti sokarsanız memlekette huzur olmaz. Şimdi bunlar birde camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti soktular şimdi ilkokullara da siyaseti sokuyorlar. Yazık günahtır, o çocuklara yazık günah. Bunu yapmayalım. Yapmamalıyız bunu. Siyaset farklılıktır arkadaşlar. İnançlar üzerinden siyaset yapılmaz, kimlikler üzerinden siyaset yapılmaz. Dedim ki, devleti yönetecekseniz, devlette istikrar olacaksa, liyakat olacak. Yani işi ehline vereceksin kardeşim. Kim bu işi en iyi yapıyorsa, ona vereceksin. Niye biz öğretmen yetiştiririz? Çünkü ben öğretmen olmadığım için çocuk nasıl yetiştirilir, çocuğa nasıl ders verilir ben onu bilmem. Ama onu en iyi kim bilir? Öğretmen bilir. Hakim niye vardır? Onu okumuştur, adaleti bilir. Onun karşısına çıkarız, kararı o verir. O karara hepimiz saygı duyarız. Neden? Liyakat sistemi hakimliği öngörmüştür. Askeri öyledir, memuru öyledir. Kaldı ki, bunların içinde en iyi kim yapıyorsa görev ona verilir. Devletteki kural budur. İnancımızda bunu öngörmüştür işi ehline verin diye. Bunlar ehline değil, yandaşa veriyorlar işi. Yandaşa verirsen memleket bu hale gelir. Söyledik “Bunu engelleyin, yapmayın” dedik."