2 dönem AK Parti’den Düzce Milletvekilliği yapan Metin Kaşıkoğlu’nun adının son günlerde il başkanlığı için geçmesi üzerine ulaştığımız Kaşıkoğlu, böyle bir şeyin olmadığını ve İl Başkanlığı sürecinin daha çok uzun bir süreç olduğunu ifade etti ve İl Başkanlığı gibi bir düşüncesinin olmadığını vurguladı.

Kaşıkoğlu, İl Başkanlığı sürecine daha çok uzun zaman olduğunu ve böyle haberlerin yalandan ibaret olduğunu vurguladı.

Önce kadın ve gençlik Kolları seçimlerinin olacağını ardından belde ve ilçe teşkilatlarında seçim yapılacağını vurgulayan Kaşıkoğlu, “İl Başkanlığı seçiminden önce bu seçimler var. Hatta merkez ilçe seçimi yapılacak ve ondan sonra il başkanlığı seçimi yapılacak.

Bu yüzden bu tür haberler bugün için erken. Adımın da İl Başkanlığı için geçmesine şaşırdım. Haberlerde doğruluk payı yok.” Şeklinde konuştu.

AK Parti’ye bakıldığında 12 Haziran seçimlerinin ardından da bir seçim süreci başlayacak görünüyor. Son baharda yapılacak olan İl Başkanlığı seçimi önce teşkilatlar, belde ve ilçe seçimleri ve son olarak merkez ilçe ile il başkalığı seçimi AK Parti’de yine hareketli bir yazın yaşanacağının göstergesi.

Haber; R. BAL