1 Kasım seçimlerinin ardından 'olağanüstü kurultay' seslerinin yükseldiği CHP'de, parti yönetimi olağan kurultay takvimini ilan ederek yanıt verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin imzasıyla 81 İl Başkanlığı'na yollanan takvimde, olağan kurultay sürecinin 3 Kasım'da başlatılması ve 3 Ocak tarihinde sona erdirilmesi öngörülüyor. Genel Merkez'den 81 İl Başkanlığı'na yollanan genelgede, ilçe kongrelerinin 20 Kasım'da başlatılması ve 6 Aralık tarihinde bitirilmesi istendi.  Genelgede il kongrelerinin 10 Aralık 2015 tarihinde başlatılması ve 3 Ocak 2016 Pazar günü sona erdirilmesi talep edildi.

MERKEZ İLÇEDE İKİ ADAY!

Düzce’de de 20 Kasım'da başlayacak ilçe kongreleri, 6 Aralık’ta merkez ilçe başkanın seçimi ile sona erecek. Mevcut merkez ilçe başkanı Alaaddin Duran’ın yeniden aday olması bekleniyor. CHP İl örgütü, 2014 yılında Merkez ilçede Başkan Semih Cemşit’le yaşanan uyumsuzluklar nedeniyle 10 yönetim kurulu üyesi istifa sonrası genel merkez tarafından görevlendirilen Duran’la girdiği seçimlerde, istediği sonucu alamasa da oy oranını artırarak ikinci parti oldu. Yeniden adaylığını koyması beklenen Duran’a rakip olarak ise Vildan Cemşit ismi geçiyor.

İL BAŞKANLIĞINA 3 İSİM!

CHP Düzce il Başkanlığı için ise parti kulislerinde bir kaç isim geçiyor. Sağlık sorunları nedeniyle istifa eden İl Başkanı Müjgan Çakman’ın yerine atanan Mustafa İzgin, şimdilik en güçlü aday olarak gösteriliyor. İzgin’in yanısıra il başkanlığı için Faruk Darıyerli ve Kudret Taş gibi isimlerle de görüşmeler sürüyor. Aralık ayının son haftasında yapılması planlanan İl Kongresi’nin oldukça çekişmeli geçeceği düşünülüyor. 

Haber;S.KAŞKIR