Düzce Müftülüğü Toplantı Salonu’nda AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıya AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır, Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, parti teşkilat üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



“Daha dün kuruldu bugün birbirine düştüler”
Toplantıda açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, muhalefete de yüklendi. Çakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yakın tarihte 24 Haziran seçimlerini geçirdik. Bu seçimler ülkemize, Düzce’mize hayırlı olur inşallah. Tabi çıta yüksek, hedef yüksek, iddia yüksek, büyük devlet olma iddiasındayız. Dava büyük, lider büyük, Allah o lider Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. Böyle bir partide siyaset yapmak kolay değil. Her AK Parti simgesi taşıyan kişi, diğer partide çalışan kişilere benzemiyor. AK Parti daha önceki seçimlerde yüzde 49,5 oy aldı. Şimdi o oran düştü, düşebilir. Sistem değişti, ittifaklar oldu. inanın kayda geçsin diye altını çizerek söylüyorum. Bütün şer ittifaklar bizim karşımıza çıktı. Siz bunları yenerek birinci parti 296 milletvekili gönderdiniz. Allah sizden razı olsun. Bunun neresi küçük. Bizim önceki başarılarımıza göre tabi ki düşük. Düzce’de bir milletvekili kaybettik, doğru mu doğru. Bu milletvekili de MHP’nin milletvekili ve birlikte çalışacağımıza güvenim sonsuz. O milletvekilini sizin oylarınız seçti. Yerel seçimler var göreceğiz. İlin başkanı milletin patronudur. Sorun varmış diyorlar, evet var ama her partide var. en az olan AK Parti’dir. Kimin başkan olacağını zamanı gelince görürsünüz. O gitti, bu gitti diyenler oluyor. Onlar biz değil bizim düşmanlarımızdır.  AK Parti il teşkilatının patronu Hikmet Keskin. Hep birlikte çalışmaya gayret edeceğiz inşallah. AK Parti yoksa ben siyaset yapıyorum diyen kendini kandırır. Kuvvetliysen tek başına parti kurarsın. Sen yoksan bu parti vardır, varsan yine vardır. Sen, ben kavgasına bu partide yer olmaz. Sokakta giden her iki vatandaşın bir tanesinin oyunu almış bir partiyiz biz. Öteki partilere bakalım. CHP, İYİ Parti hep kavga ediyorlar. Bizdeki kavganın bereketi olur. İyi parti, kötü parti diye ben söylüyorum. İYİ Parti’ye bak, daha dün kuruldu bugün birbirine düştüler. Hem de en baş yerinden. Hiçbir kimse bizim için partiye ihanet etti diyemez. Derse bizim içimizde olamaz, başına taş düşsün.”



“Seçimlerden sonra bütün bakanlarla görüşmeye çalıştım”

AK Parti 2. Sıra Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise şu cümlelere yer verdi:

“Toplantılar bizim için çok kıymetlidir. 24 Haziran seçimleri vatanımıza, milletimize, Düzce’mize hayırlı olsun. Bu seçimin kazananı Düzce olmuştur, bu seçimin kazanını Türkiye olmuştur. Biz gençliğe büyük önem veriyoruz. Diyoruz ki ilerleyen zamanlarda bu bayrağı gençlerimize emanet edelim. Milletvekili olarak birinci görevimiz Düzce’yi parlamentoda temsil etmek ve yasaların çıkmasında katkıda bulunmaktır. Diğer bir görevimiz de Ankara’da Düzce’nin sesi, kulağı olmaktır. Biz Ankara’dan hangi proje için ödenek ayarlayabiliriz için uğraşıyoruz. Seçimlerden sonra bütün bakanlarla görüşmeye çalıştım ve Düzce’nin sorunları için destek istedim. Düzce’nin yapılmayı bekleyen ve yapılması gereken çalışmaları var. Düzce’nin projeleri için bakanların peşinde koşturmaya çalıştım.”



“Biz bu dava için çalışmak zorundayız”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise belediye olarak yaptıkları çalışmalardan bahsederek seçimlerle ilgili şöyle konuştu:

"Değerli arkadaşlar biliyorsunuz 24 Haziran’da bu ülke dönüp noktası olabilecek çok ciddi bir seçim yaşadı. Bu seçimde Cumhurbaşkanımızı ilk başkan olarak seçtik. Bu bir dönüm noktası olarak tarihe geçecektir. Ben milletvekili olmadım, çalışmadım denemez böyle bir şey yok arkadaşlar. Bizim partimiz hangi arkadaşı uygun gördüyse onun peşinde birlik olacağız, beraber olacağız ve onun peşinde koşacağız. Kesinlikle ayrıma düşmeyeceğiz çünkü bu bizim için çok kötü bir durum olur. Biz bu dava için çalışmak zorundayız”



"Sizden özellikle ricam şudur"
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise şu ifadelere yer verdi:

“Düzce teşkilatları cumhurbaşkanımız için önemli teşkilatlardandır. Bunun için bizlere 16 yıldır verdiğiniz emekler için sizlere şükranlarımı arz ediyorum. 2015 yılı 4 Ocak tarihinden itibaren gerçekten bu teşkilat iyi işler başardı. Ama bazen taşlı, dikenli bu yoldan geçmeye çalışıyoruz. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanımızı yüzde 73.5 oyla seçtiğimiz için onur oluyoruz. Uyumlu çalışmalarıyla bizlere destek verdikleri için MHP’ye de buradan teşekkür ediyoruz. Güçlü bir teşkilat oluşturmak için mücadele ettik. Bizden önceki arkadaşlar da gönül siyaseti yapmaya çalıştılar. Eksikler, hatalar olabilir ama asla bu yolda engel tanımak için bir şeyimiz olamaz. Bunun en önemli nedeni birlik ve beraberlik içinde çalışmaktır. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde de bu gayretle surları dikeceğiz. Düzce’de 10 yeri de alıp bu gururu yaşayacağız inşallah. Sizden özellikle ricam şudur. Hiçbir yerden gelen sözleri dikkate almadan Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinden yerel seçimlere gireceğiz.”

Konuşmaların ardından toplantı teşkilat üyeleri tarafından basına kapalı olarak devam etti.
 

Haber: M.AYDIN