AK Parti Ağustos Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı Müftülük toplantı salonunda yapıldı. Toplantının ana gündem konularından biri Mısır oldu. Kürsü konuşmalarında sıklıkla Mısır'da yaşanan olaylara değinildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, “Mısır'da darbeci zihniyet kendini gösterdi. İlk defa seçimle iktidara gelen Mursi'yi devirdiler. Darbe yaptılar. Darbeci hükümet Refah sınır kapısını kapatarak Filistin'i yalnızlığa itti. Mısır'daki darbeye darbe diyemeyenler oldu, bu insanlık açısından utanç verici bir durum. Mısır'da Suriye'de yaşanan olaylara dünyada karşı olan, tepkisini en sert şekilde dile getiren yapı Recep Tayyib Erdoğan ve AK Parti oldu.” dedi.

ÇIKAN HABERLERE ALDIRIŞ ETMEYİNİZ

Katıldığı televizyon programında resmen aday olduğunu dillendiren Kaşıkoğlu, geri adım attı ve adaylık konusunda çıkan haberlere itibar edilmemesini istedi.

Kaşıkoğlu, “Sandık yönetim kurullarımızı tamamladık ve bu alanda Türkiye birincisi olduk. Emeği geçen bütün teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. 9 bin 54 kişilik hazır seçim kadromuz ile yerel seçimlere hazırlanacağız. Herkesin elini sıkacağız, teker teker herkesle konuşacağız. Sandık bazlı çalışacağız. Seçimlerde yüzde seksen oy alıp 11 belediyeyi kazanacağız. Belediye başkan adaylığı ile ilgili kimse aramıza fitne sokmaya çalışmasın. Çıkan haberlere aldırış etmeyiniz.” diye konuştu.

ÇÖZÜM DOĞU'DA DEĞİL, BATI'DA!

Çözüm süreci ile ilgili konuşan Milletvekili İbrahim Korkmaz ise “Doğu bu işi batının çözeceğini düşünüyor.” ifadelerini kullandı.

Korkmaz, “Çözüm doğuda değil, batıda gerçekleşmeli. Bu işin öncülüğü bizler yapmalıyız ön yargılardan kurtulmalıyız. AK Parti olarak bu konuda çok kısa sürede büyük işler yaptık. Gönül isterki her yerde barış olsun. Ama barış olması için önce adalet olması lazım. Adalet olmadan hiçbir şey olmaz. Adalet olacak ve barış olacak ardından kalkınma gelecek.” şeklinde konuştu.

ÜZERİMİZDE GÜCÜN GETİRDİĞİ SARHOŞLUK VAR!

Korkmaz yerel seçimler için de partilileri uyardı. Korkmaz, “Gücün getirdiği sarhoşluk var, üzerimizde bu çok yanlış. Böyle bir şey olmaz. Bize bir şey olmaz diye düşünenler var. Bu yanlış, daha çok çalışmalıyız. Çok işimiz var. Meydanları boş bırakırsak itle kopukla doldururlar. Düzce sandık yönetim kurullarında birinci oldu ama bu yeterli değil. Daha fazla çalışmak lazım”


ÜNİVERSİTEDE ÖRGÜTLENME YETERSİZ!


Korkmaz gençlik yapılanmasının üniversitede iyi örgütlenemediğini söyledi. Korkmaz, “Eğitim kurumlarında programları bizim gençlerimizin yapması lazım. Düzce Üniversitesi'ndeki arkadaşların örgütlenmesi yetersiz. Üniversitede daha güçlü olmaları lazım. Bu gidiş iyi bir gidiş değil. Üniversitede iyi örgütlenemezsek, üniversite gezi meydanlarına insan yetiştirir.”

Okulları biten çocukların yazın camiye tıkıldığını söyleyen Korkmaz, “Çocukların elbette camiye gitmesi gerekir. Ancak bunun yanında sosyal hayatta olmaları gerekir. Yüzmesi de, sporu da, siyaseti de olmalı. Hayatın için de olmalılar gerçekleri görmeliler.” dedi.

23. Dönem AK Parti Düzce Milletvekili Prof. Celal Erbay, Mısır ve Suriye'de yaşananlara değinerek AK Parti'nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini vurguladı.

Erbay, “AK Parti kuruluşundan bu yana Müslüman Türk milletinin sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirdi. Bize “Mısır'da, Suriye'de ne işiniz var?” diyorlar. Onlara Kanuni'nin bir hikayesi ile cevap vereyim. Belgrad Zaferi'nden sonra herkes Kanuniyi kutlamak için sıraya girdi. “Zaferiniz için kutlarız” dediler. Kanuni, “Zalimin zulmü olmasaydı bizim buralarda ne işimiz vardı. Zalimin zulmüne dur demek için Belgrad'a kadar geldik.” dedi. Mısır'da, Suriye'de olmak Türkiye'nin tarihi bir görevidir, tarihe olan borcudur. Biz zalimin mazluma uyguladığı zulüm için Mısır'dayız, Suriye'deyiz.” dedi.

Konuşmaların ardından İl Danışma Meclisi Toplantısı, Siyaset Akademisi'nde başarılı olanlara Metin Kaşıkoğlu ve İbrahim Korkmaz tarafından başarı belgeleri takdim edilmesi ile devam etti.

Haber: M. YILMAZ