Koruyucu aile amacının dışına çıktı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan koruyucu aile projesi Düzce'de de hızlı başladı. Ekonomik durumu iyi olan aileler imkanları dahilinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün belirlediği çocukları yanlarına alarak onlara sıcak bir yuva sunma imkanına sahip oldu. Ancak son günlerde koruyucu aile ve çocuk sayısı belirlenmesinde projenin amacı dışına çıktığı gözlemlenirken, ekonomik durumu olmayan ve kendi çocuklarına bakmakta zorlanan ailelerin 2 hatta 3 çocuk aldığı öğrenildi. Hatta bazı ailelerin, çocuklar için verilen maaşlardan maddi kazanç sağlamak için bakamayacakları halde çocuk aldıkları görüldü. Bazı ailelerin ise aldıkları çocuğu beğenmeyip sosyal hizmetlere geri getirerek “ başka çocuk istiyorum” dediği de iddia edildi.

Çilimli'deki koruyucu aile hakkında çarpıcı iddialar

Projenin amacı dışına çıktığının bir örneği Çilimli'nin bir köyünde ortaya çıktı. 2 çocuğu olan bu aile koruyucu aile başvurusu yaparak bakmak için sosyal hizmetlerden 3 çocuk aldı. Koruyucu ailede bir bireyin yüz kızartıcı suçtan sabıkalı olduğu iddiası ve ailenin ekonomik açıdan zor durumda olması, koruyucu aile belirlenirken hangi kriterlerin arandığı sorusunu akıllara getirdi.

AK Parti Divan toplantısında konuşuldu

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı yapılan AK parti İl Divan toplantısında Çilimlili koruyucu aile gündeme geldi. Toplantıya katılan bir partili basına kapalı bölümde, Çilimli'deki koruyucu aile hakkında aldığı duyumları dile getirerek, ailenin aldığı üç çocuğa bakıp bakamayacağını, çocukların hangi şartlar altında bakıldığını sorguladı. Ailede yüz kızartıcı suçtan bir sabıkalı olduğunu ve eknomik durumu bozuk olan bu aileye neden üç çocuk verildiğini de soran partili, çocukların güvenliği ve gerektiği gibi bakımı için gerekenin yapılmasını istedi.

Yığılcalı kadın tepkiyle karşılaştı

Ak Parti İl Divan Toplantısında yaşanan başka bir çarpıcı olay ise, toplantıya katılan Yığılcalı bir kadın ile ilgiliydi. Hala tamamlanamayan Yığılca yolunda meydana gelen bir kazada yakınlarını kaybettiğini dile getiren bir konuşma yapan ve yolun ne zaman tamamlanacağını soran kadın beklemediği bir tepki ile karşılaştı. İddiaya göre AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, kadına sert çıktı ve parti dışında olduğu için bu toplantıya katılmaması gerektiğini belirtti ve ardından AK Parti Yığılca İlçe Başkanı Muzaffer Yiğit'e dönerek kadını teşkilat içi olan bu toplantıya getirmesine tepki gösterdi. 


Haber: H. İŞCAN