4 Ocak'ta yapılacak olan Ak Parti İl kongresinde geriye sayım devam ediyor. Bugüne kadar isimleri açıklanan aday adayları arasındaki rekabette son viraja gelindi.

Ak Parti'ye yakın çevrelerden edinilen bilgiye göre;, genel merkezin sekiz ismi "görüşmek üzere" merkeze çağırdığı öğrenildi.Daha önce isimleri açıklanan Baro Başkanı Av. Ali Dilber, eski ilçe başkanı Mustafa Keskin, son il başkanlığı seçiminde aday adayı olan Hikmet Keskin ve Kaynaşlı belediye başkan aday adaylarından Hüseyin Aydın'ın yanında İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun referans olduğu dört isim; Metin Büyük, Ali Şenoğlu, Yakup Demircan ve Hasan Şengüloğlu'nun il başkanı olabilmek için kıyasıya bir mücadele içinde oldukları görülüyor.

Özellikle il Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun referans olduğu Metin Büyük, Ali Şenoğlu, Yakup Demircan ve Hasan Şengüloğlu'yla Ankara'ya çağrılan Ali Dilber, Mustafa Keskin, Hikmet Keskin ve Hüseyin Aydın arasındaki rekabetin sürdüğü de gözlerden kaçmıyor. İsmi açıklanan isimlere yakın çevrelerin, kendi adaylarını ön planra çıkarmak için çaba sarfettikleri de dikkatlerden kaçmıyor.Önümüzdeki günlerde bu isimlerin dörde düşürüleceği ve daha sonra "tek aday"la seçime gidileceği öğrenildi.


KONGRE AKÇAKOCA'DA
4 Ocak‘ta yapılacak Ak Parti Düzce İl Kongresi'nin Akçakoca'da bir otelde yapılacağı öğrenildi. Talebin İl Başkanlığı tarafından geldiği ve Ak Parti Genel Merkezi'nin de talebi olumlu karşılayarak cevabi yazıda bildirdiği öğrenildi.İl Kongresinin merkez yerine ilçede yapılmasının duyulması özellikle kongreyi takip edecek olan partililer arasında büyük şaşkınlıkla karşılandı. Tepkinin kararın tüm üyelere duyurulmasının ardından daha da artmasından korkuluyor.

 

Haber:E.TAYHAN