CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Önder Sav, toplantıyla ilgili olarak parti örgütüne bir genelge gönderdi.
Sav, genelgesinde, 22–23 Mayısta yapılan kurultaydan sonra partililerin, toplumun çeşitli kesimlerinin, seçmenlerin "CHP'nin ciddi bir iktidar seçeneği haline geldiğini görmeye, yaşamaya başladığını" belirtti.
Bir dönemi geride bıraktıklarına, yeni bir sürecin işlemeye başladığına işaret eden Sav, geride kalan dönemdeki çalışmalardan, sıkıntılardan ders alarak iktidara giden yolda emin adımlarla kararlı bir şekilde yürüdüklerini kaydetti. Genel Merkezin çalışmalarının yanında yerel yönetimlerde görev yapmakta olanların, il ve ilçe örgütlerinin çaba ve gayretlerinin de başarılarına güç katacağına dikkati çeken Sav, "CHP'nin başlattığı ve gerçekleştirdiği sosyal demokrat belediyeciliğin başarılı örnekleri yerel yönetim çalışmalarında daima rehber olmalıdır" dedi.
Belediye başkanlarının arasında bir veya birkaç dönemdir görev başında olan, büyük güçlük ve zorluklarla mücadele eden ve tekrar göreve seçilenler bulunduğunu belirten Sav, onların deneyimleri ve görüşlerinin yeni seçilen ve bir yılı geride bırakan yerel yöneticilerin gelecekteki çalışmalarına ışık tutacağını ifade etti. Sav, yerel yönetimlerle ilgili sorunların ve toplumun diğer sorunlarını,tüm il başkanları ya da yetkili bir il temsilcisi ile belediye başkanları ve İl Genel Meclisi Grup Başkanlarıyla görüşmek istediklerini belirtti. Ankara'da 8-9 Temmuz tarihlerinde yapılacak toplantıda hem yerel yönetim sorunlarının hem de yaklaşan milletvekili seçimleri ile ilgili çalışmaların hazırlıklarının ele alınacağını belirten Sav, "İl başkanlarımız, belediye başkanlarımız ve il genel meclisi grup başkanlarımızın yöresel ve genel sorunlarla ilgili olarak toplantıya hazırlıklı gelmeleri, çalışmaları kolaylaştıracaktır" dedi.

Haber; H. KAYA