AK Parti Düzce İl Başkanlığı’nda kongre süreci giderek karmaşık bir hal almaya başladı. Kongreler öncesi ilk yapılan açıklamalarda, sadece bir ilçede mecburi değişim olacağını açıklayan il teşkilatı, şu günlerde sürekli değişime gidilen yeni kararları kamuoyuna bir bir açıklıyor.

İlçe başkanları huzursuz
Kongre süreci hakkında basına verdiği ilk demeçte, “Genel Merkez’in gözünde Düzce teşkilatları çok başarılı” diyerek değişim rüzgarlarının esmeyeceği mesajını veren İl Başkanı Keskin, aynı zamanda meclis üyesi olan Gölyaka İlçe Başkanı Necmi Kap’ın iki görevde bulunulmaması kararı gereği görevi bırakacağını açıklamıştı. Ancak bir sonraki açıklaması Düzce’deki değişim sayısının ikiye yükseldiğini gösterdi.
Gümüşova’nın da değişime dahil edilmesi ve ‘değişim olmayacak’ denilen Yığılca ile Kaynaşlı gibi ilçelerde başkanlığa aday adaylarının çıkmasıyla birlikte hareketli bir sürecin yaşandığı AK Parti’de şimdi de Cumayeri’nde de temayül yapılabileceği ihtimalleri güç kazandı.
“Düzce’de 2 ilçe dışında değişim yok” açıklaması ile rahat bir nefes alan diğer ilçe başkanlarını ise bu yeni gelişmelerin huzursuz etmeye başladığı kulislerde konuşuluyor.

Yığılca'da sürpriz yaşanabilir
Özellikle çimento fabrikası yatırımı konusunda hakkında bazı iddialar ortaya atılan Yığılca İlçe Başkanı ile Akçakoca ve Merkez İlçe’de değişim olması gerektiğini dile getiren kesim, her an yeni bir sürprizin yaşanmasına kesin gözüyle bakıyor.

Başkan Keskin’in başını ağrıtacak gibi görünüyor

İl Başkanlığının ilçelerdeki kongre tarihlerindeki değişiklik yapıldığını bugün yazılı olarak açıklaması sürecin beklenenden daha sancılı bir hal aldığına işaret ediyor. İl Başkanlığı kadar parti için önemli bir yere sahip olan Merkez İlçe seçimlerinin açıklanan kongre tarihlerinde neredeyse 2 ay ertelenmesi, kolay olması beklenen kongrelerde Başkan Keskin’in başını ağrıtacak gibi görünüyor.

Kongre tarihleri kesinleşti
Öte yandan bugün ise AK Parti İl Başkanlığı kongre tarihlerinde değişikliğe gidildiğini duyurdu. Yapılan değişiklikle beraber kesinleşen kongre tarihlerini ise şöyle açıkladı: “16 Eylül Cumartesi Kaynaşlı, 17 Eylül Yığılca, 23 Eylül Çilimli, 24 Eylül Cumayeri, 30 Eylül Gölyaka, 1 Ekim Gümüşova, 14 Ekim Akçakoca ve son olarak da 15 Ekim’de Merkez İlçe kongreleri yapılacak.”

Sürece dair görüşlerini ifade eden Keskin, Düzce’nin ilk kongreleri yapan iller arasında yer aldığını ifade ederek, “ Düzce’mizde ilçelerimizde kongre heyecanı başladı. Kan değişikliği ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta Gölyaka ve Gümüşova ilçe başkanlıkları için parti il binamızda AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcımız ve Bölge Koordinatörümüz Hacı Turan ve İl Koordinatörümüz Hüseyin Devecioğlu nezaretinde temayül yoklamalarını yaptık. Bundan sonra Genel Merkezimizle yapacağımız istişareler ve temayül sonuçlarına göre iki ilçemizde kongrelere gideceğiz” dedi.

Haber:Y.SEVER