Fındık fiyatının açıklanmasına verilen tepkiler günden güne artış gösteriyor. MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'da fındık konusunda Hükumete seslenerek “ Ben fiyat açıklandıktan sonra köyleri dolaştım, üreticilerle sohbet ettim. Üreticilerimizi oldukça karamsar ve bezgin gördüm. Hükumetle ilgili en usturuplu konuşan Allah belalarını versin diye beddua ediyor, daha ağır konuşulanları burada anlatmaya yüzüm kızarır. Şimdiden bir çok üretici tarlasını satılığa çıkarmış. Bu tablonun tek sorumlusu Hükumettir. Bu gün ne yazık ki halkını kandıran, dolandırıcı bir Hükumet ülkeyi idare etmektedir. Ülkede her şeyin fiyatı artarken, ahlak ve vicdan sahibi bir Hükumet yetkilisinin fındık fiyatının neden azaldığını açıklamasını bekliyoruz. Yıllık enflasyon yüzde 12, fındığın girdi maliyetlerini oluşturan başta gübre ve akaryakıttaki artışların enflasyonun çok daha üzerinde arttığı bir dönemde fiyatın geçen yıldan düşük açıklanmasının vicdanla, ahlakla, dürüstlükle ve sorumlulukla bağdaşır bir tarafı bulunmamaktadır.” şeklinde konuştu.

“Bu Hükumetin ne devleti düşündüğü var, ne de milletini”

Fındık konusunda üreticilere ve Hükumete oy veren kesime de seslenen Ilgaz, “Buradan başta fındık üreticileri olmak üzere AKP'ye oy veren tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Bu Hükumet samimi değil, bu Hükumet dürüst değil. Bu Hükumet AB ve ABD'nin işbirlikçisi olarak ısmarlama hazırlanmış bir senaryonun ürünü. Bu Hükumetin ne devleti düşündüğü var ne de milletini. Bunlar sadece hizmet ettikleri yabancıların ve onların yerli işbirlikçilerinin menfaatine düşünürler. Yaptıkları yapacaklarının göstergesidir. Bundan sonra herkes bilmelidir ki bu Hükumete oy verenlerde bu sorumluluğa ortak olacaklardır. Siz tekinizi ortaya koymazsanız bunlarda sizin alın terinizi peşkeş çekmeye devam edecektir. Unutmayınız ki oltadaki balığa yem verilmez.” ifadelerini kullandı.

“Çalışmaları 2011 seçimlerine yetiştirirler herhalde.”

Düzce için büyük bir öneme sahip olan Düzce Yeni Kent arasındaki Bağlantı Yolu ve şehirler arası trafiği büyük bir ölçüde rahatlatacak D-100 üzerindeki Duble yol çalışmalarını da sorduğumuz Ilgaz, Milletvekili Celal Erbay'ın duble yolun bu yıl içinde biteceğini söylemesine rağmen yolun seneye kalması konusunu da değerlendirerek “ Sayın Erbay, fındık fiyatının da geçen yıldan daha yüksek olacağını söylemişti. Bu demek oluyordu Erbay'a bundan sonra hiçbir konuda güvenmeyeceğiz. Ortaya çıkan bu olumsuzluk Hükumetin Düzce'ye ne kadar önem verdiğini de gözler önüne seriyor. Bu gidişle inşallah bu yolları 2001 yeşimlerine yetiştirirler herhalde. Fındık fiyatı gibi bu durumda herkese hayırlı uğurlu olsun.” dedi.