MHP Düzce İl Kongresi'ne sayılı günler kala MHP İl Başkanı ve başkanlığa tekrar adaylığını koyan Kenan Ilgaz'dan kongreye ve Ankara'ya yapılan ziyarete ilişkin bir açıklama geldi.
27 Eylül Pazar günü Milliyetçi Hareket Partisi'nin 4. Olağan İl Kongresi'ni gerçekleştireceklerini anımsatan Ilgaz, “ Kongrede yeniden aday olacağımı daha önce açıklamıştım. Yine Abdullah Danışmaz arkadaşımız da adaylığını açıklamıştır. Kendisine başarılar diliyorum. Kongreye tek liste ile gidilmesi konusunda çok saba sarf etmiş olmama rağmen, gelinen bu noktada artık bunun mümkün olmadığı görülmektedir. İki liste ile gidilmesi de demokrasinin bir güzelliğidir. Kongre sonucu kazananın Abdullah yada Kenan olmasından öte, asıl kazanan milliyetçi hareket partisi olması konusunda herkesin üzerine düşeni yapma mecburiyeti vardır.” dedi.
“ Kongreyi kazanmakla ilgili çok fazla bir endişe duymuyorum” diyen Ilgaz, “ Ancak şunun da bilinmesini istiyorum ki, benim için kazanmanın ya da kaybetmenin çok önemi yok. Partime hizmet etmek için bugüne kadar bir ünvana ihtiyaç duymadım bundan sonra da duymayacağım.” diye konuştu.
Kongreden parti olarak güçlenerek çıkma mecburiyetinde olduklarına dikkat çeken Ilgaz, “ Bunun için gün şahsi çıkar hesapları ile hareket etme günü olmamalıdır. Bütün dava arkadaşlarımdan ricam dedikoduya, fitneye, fesada bulaşmadan ülkücü harekete yakışır bir şekilde bu sürecin tamamlanması için gayret göstermeleridir. Bu kongreden partimizin daha da güçlenerek çıkması ümidiyle, aday olan arkadaşım Abdullah Danışmaz’a tekrar başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz Perşembe günü Düzce'de seçimi kazanan bütün partililer ile birlikte genel merkeze yaptıkları ziyaret hakkında da bilgiler veren Ilgaz, “ Bu ziyaretin amacı, seçimi kazanan arkadaşlarımızı genel başkanımızla tanıştırmaktı. Düzce de seçimi kazanan 3 belediye başkanımız, 5 il genel meclis üyemiz, 36 da belediye meclis üyemiz bulunmaktadır. (2004 seçimleri sonucu sadece 4 belediye meclis üyemiz vardı). Bu son seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarının azimli çalışmaları sonucu yakalamış oldukları üstün seçim başarısının sonucu oluşan gurur tablosudur. Bizde bu gurur tablomuzu sayın genel başkanımla paylaşmak istedik. Sayın genel başkanımız bizlere yaklaşık yarım saat ülkenin içinde bulunduğu durumu anlatan ve bu kritik süreçte milliyetçi hareket partisine düşen çok önemli görevler hakkında bilgiler verdi. Seçilmiş arkadaşlarımızı tebrik ederken, başarılarımızın da devamını diledi.” şeklinde konuştu.