Muhalefette boşluk var
“Benim il başkanlığımdaki heyecan şuanda Milliyetçi Hareket Partisinde yok.” Diyen Kenan Ilgaz, Düzce’deki muhalefet boşluğundan söz etti. “Tıp bayramını kutlamak, basın açıklaması yollamak bunlar siyaset değil. CHP’nin de çok aktif bir muhalefet yaptığını düşünmüyorum. Maalesef bir boşluk var.” Şeklinde konuşan Ilgaz, “ Meydan AK Partiye kalmış durumda.” Dedi.

Delegeyi ikna ettik

Yarın yapılacak olan kongre öncesinde aday olmak için uzun süre değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Ilgaz, “Delegeye baktığımızda çoğunluğun oyunu alacağımızı düşündüğümüz için aday olduk. Genel merkez kimsenin demokratik hakkına muhalefet etmez. Gidip onay almak bence doğru değil. Bize göre delegenin çoğunu ikna ettik. Bu bir ekip çalışması. Ekip olarak da çalışmalarımız devam ediyor. Delege olmayan Düzce’de çeşitli sivil toplum kuruluşlarından iyi oldu, ihtiyacımız vardı şeklinde yorumlar geliyor. Merkez ilçe başkanlarından biri “ Abdullah başkanı desteklememiz gerekir. Yeni başkan gelince bizi görevden alır” şeklinde açıklamada bulunmuş. Benim kimseyi görevden alma gibi durumum yok. Benim sandığa saygım var. Çalışmak isteyen herkese saygım var. Mehmet Bakan’ın ve Osman Topal’ın adaylığımı açıklamamda desteği büyük. Bu iki isim dışında daha önce siyaset yapmamış yeni yüzlerde var.” İfadelerini kullandı.

Bu sefer kazanacağız

İl başkanı olması halinde en büyük hedefinin birlik ve bütünlüğü sağlamak olduğunu belirten Ilgaz, “ Benim dönemimde yerel seçimlerde yüzde 6,5 milletvekili adaylığı döneminde yüzde 11 il genel meclisi seçimlerinde yüzde 24 civarında oy aldık. Bu da gösteriyor ki benim dönemimde ciddi bir yükselme var.” Dedi. Bir diğer hedefinin de belediye başkanlığı olduğunu bir kez daha açıklayan Ilgaz, son yerel seçimlerde kıl payı kaybettiklerini, bu kez mutlaka kazanacaklarını ifade etti.

Düzceli’ye işkence

Düzce’nin önemli sorunları hakkında da görüşlerini belirten Kenan Ilgaz, özellikle dalcık konusunda eleştirilerde bulundu. “Dalcık ciddi bir sorun. Dalcık ilk defa icat olmadı. Diğer şehirlerde 3 ay da tamamlanıyor. Düzce’de 1 yıla yakın zaman oldu ancak bir ilerleme yok. Burada bir yanlış var. Buda Düzceliye işkence oluyor.” Diyen Ilgaz, Terminalin Düzce’ye yakışmadığını vurgulayarak şöyle konuştu.” Başkan bir el atsın. Ben vatandaş olarak istiyorum. Başkanın seçim beyannamesinde terminal yapma sözü var. Başkanın bu sözünü tutması gerekiyor. İnsanların yaşadığı sıkıntının yanında Düzce’ye yakışmıyor. Başkanın herhâlde maddi sıkıntıları varmış. İşçilerin borçlarını ödeyemiyormuş. Ancak iktidar partisi bunu halletmesi lazım. Milletvekilleri Düzce’ye daha çok sahip çıkmalı. Vekil olmanın verdiği sorumluluğu yerine getirmeliler.