Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı Kenan Ilgaz, AK Parti’ye yönelik kapatma davası ile ilgili olarak partisinin ve kendisinin görüşlerini açıkladı.

Siyasette ödülü de cezayı da halkın vermesi gerektiğini söyleyen MHP il Başkanı Ilgaz, Cumhuriyetin kazanımlarını ve devleti korumak adına  yapılan bu tür hareketlerin demokrasinin kazanımlarını ortadan kaldıracağı gibi halk ve devlet arasında yıkılması güç duvarlar öreceğini söyledi.

Dava ile ilgili siyasi sakıncalara ilişkin görüşlerini de dile getiren Ilgaz, bu tür müdahalelerin milli görüş çizgisindeki partilerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramayacağını ifade etti.

Vatandaş ekonomik sıkıntılar içindeyken, halk sosyal güvenlik yasa tasarısı nedeniyle sokağa dökülürken, üstü kapalı bir ekonomik krizin yaşandığı süreçte gündemi değiştiren kapatma davasının Ak Parti’nin sarılacağı bir can simidi haline geleceğini dile getiren Ilgaz, davanın bir şekilde Ak Parti’nin lehine çalışacağını ve Ak Parti’nin hak etmediği bir seçim başarısı elde etmesinin de muhtemel olduğunu söyledi.

Ilgaz açılan davanın karşısında olduklarını, çoğulcu demokrasilerde kapatma cezalarının sadece vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne kasteden partilere karşı uygulanması gerektiğini de sözlerine ekledi.