Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in Öncü ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu'nun hazırlayıp sunduğu “Son Nokta” programında yaptığı siyasi değerlendirme, MHP il Başkanı Kenan Ilgaz tarafından sert bir şekilde eleştirildi. 

Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in “Düzce'de Mehmet Keleş'in alternatifi olabilir ama Ak Parti'nin alternatifi olmaz” açıklamasına cevap veren MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz, bu yaklaşımın demokrasinin özüne aykırı olduğunu, bu sözün doğru olması durumunda Belediye Başkanı seçmek için seçim yapmaya gerek olmadığını söyledi. Ilgaz seçim zamanı geldiğinde Ak Parti'nin kapatılmış olabileceğini, bu açıklamanın bu durum ile bir tezat oluşturduğunu ifade etti. 

Başkan Keleş'in, MHP'nin valiliğe belediye ile ilgili olarak verdiği bilgi dilekçesine cevap vermek için MHP İl Başkanlığı'na gittiği zaman ikna olduklarını, buna rağmen birkaç gün sonra verilen cevabi tatmin edici bulmadığına açıkladığına yönelik eleştirilerine de tepki gösteren Ilgaz, Başkanın kendisini Makamında ziyaret ederek bilgi verdiğini, misafir olarak gelen bir kişinin söylediklerini ev sahibinin sorgulamasının geleneklerimize aykırı olduğunu dile getirdi. 

Altı maddelik bilgi edinme dilekçesine verilen üç sayfalık cevabı onbeş dakikalık bir ziyaret sırasında tartışılamayacağını belirten Ilgaz, cevabın gelmesinin ardından metni incelediklerini, iki gün sonra değerlendirmelerini açıkladıklarını söyledi. Kendilerinin önce ikna olup üç gün sonra vazgeçmeleri diye bir şeyin doğru olmadığını söyleyen Ilgaz, konuyu Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan ile ayrıntılı olarak görüştüklerini ancak başkanın hala konuyu anlamadığını ifade etti. Ilgaz “ bu konuda sabrımızı zorlamasınlar” diye konuştu.

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin Acil Servisinin kapatılması konusunda da konuşan Kenan Ilgaz, bu konunun üniversite yönetiminin bir hatası değil, siyasilerin hatası olduğunu savunurken, vatandaşların türban meselesinin ardından siyasilerin rektörlüğe yönelik bir yıpratma çalışması mı olduğunu sorgulaması gerektiğini söyledi.