"ıspatlasınlar Başkanlığı bırakıp Düzce'yi terk ederim"

Uzun süredir gündemden düşmeyen ve Ak Parti Milletvekili Celal Erbay ile Metin Kaşıkoğlu'nun bile açıklamalarda bulunduğu Başkan Mehmet Keleş ile TSO Başkanı Metin Büyük arasında yaşanan gerginliğe Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz'da eklendi. Ilgaz dün Metin Büyük'ün “ Birinci OSB'de ki tel duvar işini KDV dahil 598 bin YTL yine YEYPAŞ yapacak, ilahe yok. Davet usulü üç yerden fiyat teklifi alacaksın. YEYPAŞ; İNTAŞ, Kocabey İnşaat. Kacabey kimin sıkı durun. Evet Kenan Ilgaz'ın. Artık yorumu sizlere bırakıyorum “ açıklamasına tepki göstererek böyle bir durumun söz konusu olmadığını bu durumdan ne ortağının ne de kendisinin haberi olduğunu söyledi.

Ilgaz, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“ Çirkin boyutlara ulaşan bir olay var. Olay giderek kişiselleşiyor. Bizim şirket olarak Organize Sanayi Bölgesi'nin tel işi teklifi verdiğimiz iddia edildi. Bu şirketin OSB'de iş alması mümkün olmadığı gibi ihale almamızda söz konusu değildir. Bende yapılan bu haksızlık nedeniyle 31.07.2008 tarihi itibariyle Cumhuriyet Baş Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Bu sorun artık Başsavcılığın sorunudur. Bu bombanın pimini Metin Büyük çekti. Bombanın kimin kucağında patlayacağı belli değil ama bizim kucağımızda patlamayacağı kesin. Mütahitlikte yaptığım için ihalelerin nasıl yapıldığını az çok bilirim.“

Ilgaz, Büyük'tün kendisiyle ilgili yaptığı “ Sayın Kenan Ilgaz'a söyleyeceklerim var. Ben nasıl eczacılığı bilmezsem, o da TSO'yu bilmez. İyi arkadaştır. Kendisini de severim. Ama 22 Temmuz seçimlerinden sonra, sıkıntılı dönem yaşıyor, öyle gözlemliyorum. Benim için dediklerini hoş karşılarım. Allah selamet versin. O MHP'ye lazım. Kendisine başarılar diliyorum. Hakkımı da helal ediyorum. “ şeklindeki açıklamalarına da tepki göstererek “ Metin Büyük'ün istifa etmesi konusunda evet doğrudur saldırıyorum. Kendime göre haklıyım. Ben ticaretimi de, siyasetimi de, kişiliğimi de adam gibi yaptım. Metin Büyük ayıp etmektedir. Kendisinin benim üzerimde hiçbir hakkı yoktur. Bunu kendisini kurtarmak için yaptıysa çok büyük ayıp etti. Ben hakkımı helal etmiyorum. Öbür dünya da kendisiyle hesaplaşacağız. Metin Büyük nerenin yönetim kurulu üyesi ? Bir yanlış vardı da niye müdahale etmedi ? Metin Büyük bu işi idare edemiyor. Ben eczacılıktan da anlarım, Oda işlerinden de anlarım. Metin Büyük ne faaliyet göstermişte başkanlığı hak etmiş merak ediyorum. Benim şirketimin böyle bir şeye alet olduğu ıspatlansın bırakın Başkanlığı, Düzce'yi terk edeceğim. “ şeklinde konuştu.