Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz da Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Partisinin Keleş'e Başkan adayı olması için kesinlikle teklif götürmediğini belirten Ilgaz, “Ben Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı'yım. Eğer ben böyle bir teklif götürmediysem ve benim bu konudan haberim yoksa böyle bir şey yoktur. Zaten böyle bir şey olması söz konusu bile olamaz. Kendisinin bu açıklamayı yaparken dili sürçtü herhalde. MHP dışındaki diğer partiler demek istemiştir.” dedi.

“Aday olmak için bize başvuran önemli kişiler oldu”

Başkan Mehmet Keleş ile arkadaş olduklarını da belirten Ilgaz, “Kendisini severim. Kendisi benim arkadaşımdır. Partisi tarafından aday gösterilmemesinin ardından bağımsız aday olmak istemesini siyasi olarak etik bulmuyorum ama bizim partimizin kendisiyle ilgilenmesi gibi konuşmalar yanlıştır. Bizim adayımız temmuz ayından beri konuştuğumuz ve iki aydır belli olan Ömer Küçük'tür. Düzce'den ismi duyulur birkaç kişi aday olmak için partimize geldi ama biz onları kabul etmedik. Çünkü bizim adayımız Ömer Küçük. “ şeklinde konuştu.

Diğer taraftan Saadet Partisi ve Demokrat Parti tarafından Başkan Mehmet Keleş'e aday olması noktasında teklifler geldiği de konuşuluyor.