Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim hazırlıkları sırasında bir takım çevrelerden para alması konusunda çıkan söylentiler partinin tepkisine neden oldu. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz ile partinin Belediye Başkan adayı Ömer Küçük ortaklaşa basın toplantısı düzenledi. Toplantı da açıklamalarda bulunan Ilgaz, bazı konulara tepki gösterdi.

“Biz kendi yağımızla kavruluruz.”

Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim çalışmaları konusunda başka kesimlerden para alması konusunda yapılan söylentilere tepki gösteren Ilgaz, “Milliyetçi Hareket Partisi parti Genel Merkezi ile İl Teşkilatı üyelerinden, Başkan adaylarından kaynaklanan paralarla seçim çalışmalarını yürütmektedir. Bizim başka hiçbir kurumla maddi açıdan temaslarımız olmamıştır. Bu çalışmalar kapsamında da AK Parti'yi seçim telaşı sardı. Onlarda bu telaş içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.” dedi.

“Kaşıkoğlu bir dosya varsa bunları açıklasın.”

Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in tekrar aday olmaması konusunda AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun gösterdiği dosyanın büyük bir etkisi olduğunu belirten Ilgaz, “Kaşıkoğlu, 23 konu başlıklı dosyayı Başbakan'a sunmuştu. Eğer gerçekten böyle bir dosya varsa Kaşıkoğlu'nun bu dosyayı kamuoyu önünde açıklaması gerekiyor. Açıklamazsa biz bu işin doğruluğundan ve partinin içinde sorun olmadığından şüphe duyacağız. Kendisi bu dosyayı açıklamalıdır.” şeklinde konuştu.

“Başbakan'ın Düzce'ye gelmesini önemsemiyoruz.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Mart'ta Düzce'ye gelmesi konusunu da değerlendiren Ilgaz, “Başbakan'ın açıklama yapmasıyla birlikte vatandaşın AK Parti'ye oy atacağı söyleniyor. Biz bu konuya inanmıyoruz ve böyle bir şey olacağını hiç sanmıyoruz. Zaten biz o zamana kadar işi bitirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Küçük'ten DÜZCETRAM, Peyzaj bitkilerinin üretilmesi, pazaryerleri ve Belediye'ye kaynak açıklaması

MHP Düzce Belediye Başkan adayı Ömer Küçük'te yapmayı düşündüğü projelerden bahsetti. Küçük,”Birkaç gün içerisinde DÜZCE TRAM projesinin yüzde 100 olabilirliğini teknik kadromuzla birlikte halkımızla paylaşacağız. Düzceli vatandaşlarımızın pazaryeri ile ilgili sorunlarını pazaryeri esnafı, ilgili sivil toplum örgütü ve halkımızla kurduğumuz iletişim sonucunda ortaya çıkacak ortak görüş doğrultusunda oluşturacağımız projemizi çok yakında halkımızla paylaşacağız. Tüm Düzceliler şunu iyi bilsin ki Düzce Belediyesi'nin maddi imkanları çok kuvvetlidir. Belediye'nin maddi imkanlarının olmaması konusu mevcut partinin diğer parti adaylarını yıldırmak için uyguladığı bir politikadır. Biz Başkan olmamız halinde gereken kaynağı da bulacağız.” dedi.