Düzce Adalet ve Kalkınma Partisi'ne yaptığı sert çıkışlarla gündeme gelen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz, bir kez daha AK Parti'ye yüklendi. Ilgaz, yaptığı yazılı açıklamada Milletvekilleri'nden Belediye Baışkanı'na, AK Parti Düzce Belediye Başkan adayından Belediye'nin borçlarına kadar birçok konuda İktidara yüklendi.

“Belediye'yi kimin yönettiği belli değil.”

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yaptığı açıklamalara değinen Ilgaz, “Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin'in yaptığı ve seçmeni tehdit eder nitelikteki açıklamalarını şiddetle kınıyorum. Sayın Şahin yaptığı açıklamada 'Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara'dan geçiremiyor. O nedenle. Halkıyla, Hükümetiyle, devletiyle barışık mahalli yöneticiler işbaşında olursa bizim sorunlarımız daha çok çözülür' diye buyurmuşlar. Şimdi geçen seçimlerde yüzde 70 oyla seçilen halkıyla, hükümetiyle, devletiyle barışık Düzce Belediyesi'nin haline bir bakalım. Belediye'nin 85 trilyon borcu var. Paranın nereye harcandığı belli değil. Eski belediye binasının kaloriferleri yanmıyor. Çünkü belediyenin yakıt alacak parası yok. Belediye işçileri 3 aydır maaşlarını alamıyor. Belediye Başkanı ortalarda yok. Belediye'yi kimin yönettiği belli değil. Bütün bu gerçekler ortada iken ne Milletvekillerinden nede il teşkilatından birken bu sorunların çözümüne yönelik en ufak bir emare yok. Hal böyle iken hala biz iyi partiyiz biz iyi belediyeciyiz diye seçmeni kandırıp oy istemeye devam ediyorlar.” ifadelerine yer vererek AK Parti İktidarını sert bir şekilde eleştirdi.

“Sayın Milletvekilleri ne iş yapar?”

MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'ın açıklamaları Milletvekilleri'nin yaptığı çalışmalarla devam etti. Ilgaz, bu konuda da sert bir şekilde tepki gösterdi. Ilgaz, “110 bin Düzceli'nin oyu ile seçilen sayın milletvekilleri ne iş yapar? Parti içi kavglara ve koltuk kapma savaşı yüzünden hem siyaseti alabildiğine kirlettiler hem de vatandaşı tamammen unuttular. Belediye'nin hali ortada, fındıkçı perişan.” dedi.

Ilgaz'dan Kaşıkoğlu'na soru yağmuru

“Vatandaşa bir darbede Hükümet tarafından vurulmaktadır.”

AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'na da yüklenen Ilgaz, “Sayın Kaışoğlu'na daha önce basın aracılığı ile birkaç defa sorduğum soruları bir kere daha yinelemek istiyorum. Yüzde 70 oyla seçilen sayın Mehmet Keleş neden aday gösterilmedi? Aday gösterilmesini engellemek için Başbakan'a sunduğunuz dosyanın içeriğini neden Düzce kamuoyu ile paylaşmıyorsunuz.? Bu dosyayı kamuoyu ile paylaşmamanızın sebebi, dosya içeriğinde çok vahim suçlar olduğundan mı, yoksa sizin kişisel kininiz yüdünden uydurduğunuz aslı astarı olmayan dedikodularla doldurulmuş olması mı? Bu dosyanın içeriği açıklanmadan ya da bu konuda kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapılmadan sayın Kaşıkoğlu'nun anlattığı her şey inandırıcılıktan uzak ve şaibeli olacaktır. En önemlisi Sayın İsmail Bayram kukla aday yakıştırmalarından kurtulamayacaktır. Düzce Belediye Başkanlığı birilerinin siyası hırsına kurban edilemeyecek kadar önemli ve ciddiye alınması gereken bir kurumdur. Siyaset yapan insanların bu ciddiyetin farkında olarak hareket etmeleri ve seçmene saygılı olmak mecburiyeti vardır. ifadelerini kullandı.