Yerel seçimler yaklaşırken adaylar ile ilgili çalışmalarını sır gibi saklayan MHPDüzce İl Başkanı Kenan Ilgaz, yerel seçimlerde izleyecekleri rotayı belirleyen çarpıcı açıklamalar yaptı.

Akçakoca'dan bağımsız aday olacağını açıklayan Erol Solak'ın MHP'den aday olmak için dolaylı yoldan kendilerine ulaştığını söyleyen Ilgaz, Solak'ın hem adaylığını erken açıkladığını, hem de son yaptığı açıklamalar nedeniyle bu sürecin imkansız hale geldiğini anlattı.

Kapatma davasının aday belirleme süreci üzerinde hala önemli bir rolü olduğunu belirten Ilgaz, teşkilatının çalışmalarının sürdüğünü, Gölyaka ve Gümüşova'da adaylarının kesinleşmesine rağmen, adaylarından birinin devlet memuru olması nedeniyle isim açıklamanın doğru olmadığını dile getirdi.

MHP Kulislerinde Merkez İlçe Başkanlığı için adaylığı söz konusu olan Çetin Sarıahmet ve Abdullah Danışmaz'ın adaylık konusunda istekli olmadığını söyleyen Ilgaz, merkez ilçe için başkan adaylarının parti dışından olma ihtimalinin yüksek olduğunu da dile getirdi.

Adaylık konusunda teşkilat içinde bir anket çalışması yapmayı düşündüklerini de dile getiren Ilgaz, Konuralp konusunda yeterli çalışmaları olmadığını, ancak orada da kısa zamanda güçlü adaylar çıkarabilecek durumda olduklarını söyledi. Ilgaz, Belediye meclisi üyelerinin başkan adayları ile birlikte değerlendirilecek bir konu olduğunu, İl Genel Meclisi için prestiji yüksek isimleri bir araya getireceklerini ve kamuoyundan olumlu tepkiler alacaklarına güvendiklerini sözlerine ekledi.