Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz geçtiğimiz yıllarda bir davette yaptığı konuşmada “Düzce nüfusu bizi geçti. Onları yakalamamız lazım. Bu yılbaşına kadar Düzce’yi nüfus olarak geçeceğiz. Geçmezsek sokağa çıkma yasağı ilan edeceğiz” demişti. Başkan Yılmaz Bolu’nun nüfusunu artırmak ve Düzce’nin önüne geçmek için çalışmalara başladıklarını da söylemişti. Son nüfus sayımlarında Yılmaz bu hedefine ulaşamasa da Düzce nüfusunu geçmeyi kafasına koyduğu görülüyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşa 3 çocuk yapın önerisi üzerine başlayan vergi indirimi, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı harekete geçirdi.

Başkan Yılmaz, seçim yatırımı olarak 3 çocuk sahibi ailelere su fiyatlarında indirim yapacağını açıkladı. Özellikle aile içinde kadını zor durumda bırakan bu uygulamanın Başkan Yılmaz tarafından da bu şekilde desteklenmesi kadınların tepkisini topladı.


Bilindiği gibi Başkan Yılmaz, daha önce de İller Bankası’ndan da gerekli payın alınabilmesi için üniversite öğrencilerinin Bolu nüfusuna kayıtlı olması gerektiğini söylemişti.

 

Haber; S.Kaşkır