Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Düzce merkez ve ilçeler ile devam edecek olan kongre süreci start alırken, adaylığa yönelik ilk açıklamayı halen görevde bulunan Merkez ilçe başkanı Mustafa Keskin Yaptı. Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu bir basın toplantısı ile adaylığını duyuran Keskin, henüz deklare eden aday olmamakla birlikte çalışma yapanların olduğu duyumlarını aldığını söyledi.

Keskin açıklamasında Ak parti üçüncü olağan kongrelerinin delege seçimleri ile başladığını, ardından belde kongreleri ile devam ettiğini, 24 Temmuz'da yapılacak olan Merkez İlçe Kongresi ile ilçe kongrelerinin başladığını söyledi.

Açıklamasında kendisinin ve ekibinin yürüttüğü çalışmalar ile gerek genel merkezin gerekse Düzcelilerin takdirini kazandığını söyleyen Keskin, Başbakan Erdoğan'ın sık sık seslendirdiği “Beraber yürüdük biz bu yollarda “ şarkısının sözleri ile birlik mesajları verdi.

Ak Parti Üçüncü Merkez İlçe Kongresi'nde başkanlık için yeniden aday olduğunu açıklayan Keskin, Demokrasi gereği olarak başka genel başkan adayları olabileceğini belirtirken, bu görevlere adaya olmanın zor ve sorumluluk gerektiren bir durum olduğunu, bunun da başbakan ve parti misyonuna tam uygunluk ve bağlılıktan geçtiğini söyleyerek rakip adaylara da mesaj vermiş oldu.

Gazetecilerin sorusu üzerine Salih Kuşçuoğlu'nun adaylık için çalışma yürüttüğü duyumlarını aldığını söyleyen Keskin, ilçe kongrelerinin 2 kasım tarihinde sona ereceğini, İl Kongresinin ise yerel seçimlerin ardından yapılacağını söyledi.