Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’deki Külliye’de gerçekleşen ilk Bakanlar Kurulu toplantısı, saat 14.35’te başladı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ilk kez Bakanlar Kurulu'na katıldı.

Toplantıda ele alınan konular arasında, halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı’nın hukuki durumunun düzenlenmesini içeren yeni anayasa hazırlığı ile terörle mücadelede gelinen son aşama ve bundan sonra alınacak tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

SIĞINMACI SORUNU MASADA

Toplantıda, Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçan sığınmacıların barınma ve ihtiyaçları gözden geçirildi. AB’nin taahhüt ettiği 3 milyar euroluk fonla ilgili güncel rapor değerlendirildi. Bir süredir bekleyen kamudaki atamaların hızlandırılması konusunda ilgili bakanlıklara talimat verildi. Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Suriye hattındaki sınır güvenliğiyle ilgili geniş çaplı raporu kurula sundu, alınacak ek tedbirlerle ilgili değerlendirmeler yapıldı.