Ankara son iki gündür, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu çerçevesinde adı geçen dört bakan hakkında hazırlandığı iddia edilen fezlekeleri konuşuyor.
Son iddia, bakanların yargılanmalarının önünü açacak fezlekelerin Adalet Bakanlığı'na ve TBMM'ye gönderildiği yolunda idi.
Ancak Adalet Bakanlığı kaynakları bu iddiaları yalanlayarak, Bakanlığa ulaşmış herhangi bir fezleke bulunmadığını vurguladılar.
"FEZLEKE OLACAKSA DA, ŞİMDİ OLMAZ..."
Aynı kaynaklar, operasyonun bu aşamasında da zaten fezleke ihtimalinin bulunmadığını, bakanlar hakkındaki fezlekenin ancak "mahkeme aşamasından sonra" gündeme gelebileceğini ifade ettiler.
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası görevden alındı. Dün de 2'si Çapkın'ın yardımcısı olmak üzere 11 şube müdürü görevden alınmıştı.
üyük rüşvet operasyonun ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler’in talimatıyla 81 ilin valisine başta Organize, Kaçakçılık ve Mali suçlarla mücadele şube müdürlükleri olmak üzere şube müdürleri ve sorumlu emniyet müdür yardımcılarını “gözden geçirin” talimatı gittiği iddia edildi.