2009 yılında Mehmet keleş hakkında Dönemin milletvekili olan Metin Kaşıkoğlu tarafından ortaya atılan 33 dosya iddialarına ilişkin Kaşıkoğlu ilk kez konuştu….
Kaşıkoğlu, 33 dosya olmadığını dönemin milletvekili tarafından başbakana verilen 2 sayfalık bilgi notu olduğunu belirtti.

DOSYA DEĞİL, BİLGİ NOTU

Kaşıkoğlu, “Öncelikle bizim aday adayımız ardından CHP, MHP ve Saadet Partisi Eski Milletvekili Fethi Görür yaptığı açıklamalar var. Bu açıklamaların hepsi kendi iftiralarından ibaret. ona ulaştırılan hiçbir dosya yoktur. O dönemin milletvekili Metin Kaşıkoğlu başbakanın talebi doğrultusunda. Sadece aday belirlenme sürecinde bugünde olduğu gibi milletvekillerinden mevcut belediye başkanı hakkında bilgi ve değerlendirme istenmişse o gün de Metin Kaşıkoğlu’ndan istenen bir bilgi notudur. İlin milletvekili sıfatı ile kendisine intikal edilen her yönüyle değerlendirmenin yapıldığı iki sayfalık rapor olarak takdim etmiştir. Bu Amerika’nın yeniden keşfi değil, siyasetin olmazsa olmazıdır. Bir belediye başkanı yeniden değerlendirecekse o ilin il başkanına milletvekillerine sorulur, kamuoyuna sorulur anketler yapılır. Mülakatlar yapılır ve hepsi örtüştülür tamam mı devam mı başbakan karar verir.”dedi.

NEDEN ŞEREFSİZLİK YAPIYORSUN, ÖNCE ÖZÜR DİLE

2009 yılında öncü TV ekranlarında yaptığı açıklamalara ilişkin Kaşıkoğlu, 33 dosya olduğunu savunan muhalefeti özür dilemeye davet etti. “ Külliyen yalan” diyen Kaşıkoğlu sık sık 33 dosya eleştirisi yapanlara da “ neden şerefsizlik yapıyorsunuz” şeklinde sert çıktı.

Kaşıkoğlu, “Kaset bu ara moda oldu. Herkesin elinde bir kaset var. Bende çıkıp Unkapanı’nda bir kaset yapacağım sonunda. Çıkın Allah aşkına bu 33 dosya ile ilgili attığımız iftiradan 1 tane somut örnek gösterin… 1 tane 33 tanesi mi olur diyorlar bir de… kardeşim neden şerefsizlik yapıyorsun. Önce özür dile.. ben 33 dosyayı uydurdum işime öyle geliyordu de… benim siyaset anlayışım karalamadan ibaret de! Fethi görür çıkıp 7 dosya diyor… Allahtan kork! Benim elimden çıkmış 7 dosyayı milletin önüne bir koy. Meydanı boş bulup da bu nasıl bir pervasızlıktır. Böyle yaptıkları için yüzde 1’lerdeler…”dedi.

KÜLLİYEN YALAN

7 belediye meclis üyesi tarafından keleş hakkında belediye denetim komisyon raporlarına da değinen Kaşıkoğlu, şunları söyledi:

“Belediyelerin denetim komisyon raporunun ne olduğunu bilmeyenler kişiler orada yolsuzluk hakkında şunu demiş bunu demiş… Külliyen yalan… evet bir takım iddialar bize ulaştırılmış. O iddialar o gün takip edilmesi gerekli görülmüş ve başbakana arz edilmiş. Sonrasında seçilen belediye başkanı Sayıştay, mülki müfettişlerini çağırmış. 7 belediye meclis üyesinin söylediği iddiaların hiçbirinin gerçekle ilgili olmadığı o belgeyi düzenleyenlerin gerçeği ifade etmeği ortaya çıkmış. Hala mı öyle yapmalıydık. O içine düştükleri durumun devamını mı sağlasaydık. Bana göre halk arasında efsaneleşmiş, halkın talebi doğrultusunda yeniden aday görmek istiyoruz dediği Mehmet keleş gelmişse metin Kaşıkoğlu bundan sadece şeref duyar. Onu başbakanın Düzce’yi emaneti kabul eder başımız gözümüz üstüne kabul ederiz. Hiçbir itilafımız olmaz. Mehmet keleş gibi Türkiye de belediye başkan adayı bulamazsınız. Ak belediyecilik noktasında başkan gösterilmese de yerel yönetimlerden sorumlu başmüşavirliği yardımcılığı görevini yerine getirmiş. Tüm belediyeleri dolaşmış…”dedi.

Kaşıkoğlu, Keleş’in ikinci dönem aday gösterilmemesini de açıkladı.
Kaşıkoğlu, “ Yolsuzluktan belediye başkanı gösterilmemiş değil. İlk kez söylüyorum. Teşkilatı o zaman çok yerine aday yerine koymuyor, bağımsız belediye başkanı olarak davranmış. Kendine “hakikaten çok kopmuşum teşkilattan” diyor.. Düzce’nin en güzel belediye başkan adayına sahip olduğunu düşünüyorum… Dedikodulara aldırış etmiyoruz. Diğer siyasi partilere de müdana etmiyoruz. İstedikleri gibi iftarı etsinler.. Allah onları iftiralarında boğacaktır. bu Düzce’de çok konuşulan konulardan biriydi. Buda birilerine kapak olsun…”dedi.

Haber: S. KAŞKIR