AK Parti’nin ilk seçim bürosu İnönü parkı girişinde oluşturuldu. Büronun açılışı Milletvekillerinin katılımı ile törenle yapıldı. Milletvekilleri ile birlikle seçim bürosuna gelen AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, partililer ve vatandaşlar ile sohbet etti. Düzce’nin çeşitli bölgelerine başka seçim bürolarının da açılacağı kaydedilen açılışta, yerel seçimlerin Ak Parti için kader seçim olduğunu vurgulandı.

 

 

Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, “30 Mart’a bizi önümüzdeki 5 yılda yönetecek arkadaşlarımızın seçileceği seçim gerçekleşecek. Bu süreçte gelişmeleri de yakından izliyorsunuz. Bu bütünlük içinde baktığımızda 30 Mart seçimlerin tamam mı devam mı haline geldiği bir seçimi göreceğiz. “dedi.

 

AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, seçim çalışmalarından bahsederek Düzce’de yüksek oy oranı alma hedefinde olduklarını belirtti.

 

Keleş, “Bu bürolar seçimi daha yüksek oy oranı ile kazanmamızda ciddi katkı sağlayacak. Ak partiyi en yüksek noktaya çıkarmak için bir buçuk aydır faal olarak çalışıyoruz. Düzce’de ak parti yine en fazla rağbet gören takdir edilen partidir. İnşallah sizlerle birlikte çıktığımız kutlu yolculukta başbakanımıza verdiğimiz sözde olduğu gibi Düzce’de oy oranını yüze 80’lerin üzerine çıkaracağız.” Diye konuştu.

 

Düzce milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Fevai Arslan ise kendilerini yerel seçimin ötesinde bir seçim beklediklerinin altını çizdi.

 

 

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, “ Gönlümüz isterdi ki bu seçim sadece seçim olsun. Ama bu normal bir seçim değil. Bu ilk planda Recep Tayyip Erdoğan’ı tasfiye etmektir. Şer güçler, Recep Tayyip Erdoğan tasfiye edilirse, ak partinin dağılacağı ardından Anadolu’nun çocuklarının dünya siyasetinden yok olacağını düşünüyor. Bu şer güçlerin başında İsrail var. Bu seçim ak parti ile muhalefet partileri ile geçecek bir seçim olmayacak. Türkiye ile yeniden rol aldığı dünya siyasetinden devre dışı bırakmak isteyen şer güçler arasında olacak. Aramıza nifak sokarak bölmeye çalışıyorlar. Müslümanlığın arasında kardeşliği ön planda tutacağız. Nasıl daha önceki seçimlerde İslami cemiyetlerin büyük çoğunluğu tahrik etmelerine karşın ak partiye oy verdiğiyle yine aynısı olacak. “dedi.

 

Düzce Milletvekili Fevai Arslan ise “ Bu seçim ayrı bir seçim. Bu seçim ülke, vatan seçimi. Baktılar ki Türkiye koşmaya başladı, bu koşan arabanın tekerine çomak sokmak istediler. Dünya liderleri arasına girmesin, önü kesilsin istediler. Kanal İstanbul, 3. Köprü, tüp geçitler, 3. Hava limanı… Buraları yapan taahhüt eden müteahhitleri tutuklamak istediler. Düzce olarak Batı bölgesinde girdiğimiz tüm seçimlerde birinciliği bırakmadık. Bu dönemde de gözümüz birinciliktedir.” dedi.
Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış kurdelesi kesildi ve büro partililere açıldı.

Haber; S. KAŞKIR